10 Mart 2013 Pazar

Neptün Rüzgarları Altında... Okudum..

Merhabalar çok güzel Pazarlar sevgili arkadaşlar,

Dün gece okuyup bitirdiğim bir kitabı sizlerle paylaşmak istiyorum. Fred Vargas'ın Neptün Rüzgarları Altında adlı kitabını geçen hafta almıştım.

496 sayfal olan kitap cep boy ve polisiye bir roman.. Heyecanla başladığım kitap aslında iyi bir hikayeyi alıp geliştiriyor ve olaylar bu yıllar öncesine dayanan hikayenin çevresinde geçiyor. Hikaye aslında ilk başta bana cazip geldi yani seçilen konu iyi gibiydi. Ama sonra olayların birbirine geçişi, polisiye olayların akışı bana inanılmaz basit ve saçma gelmeye başladı. Olyların akışında kopukluklar vardı. Bazı yerleri üstünkörü geçmiş yazar. Bazı olayların çözümlemesi de çok çocukça ya da saçma geldi bana.. Bir de buna 439-470 arası sayfaların tekrar yazıldığı da eklenince kısaca kitabı sevmedim..
Ama haksızlık etmek istemiyorum belki de ben sevmemişimdir.. Bu benim kendi kişisel düşüncem elbette..:))




Şimdi ise yeni bir kitaba başladım.. Geçen hafta hepsiburada.com dan birkaç şey sipariş vermiştim bunların arasına bu kitabı da eklemiştim.. Bakın gelen eski püskü kitabıma.. Hepsiburada ya telefon etmiş ve mail yazmış olmama rağmen tabir caizse pek de tınlamadılar.. Kitap nasıl eski, kırışık, kapak bile kırışmış, sayfaları sararmış..
Yapılacak birşey yok ben de çok merak ettiğim kitabı okumaya başladım..

Apostolos Doxiadis'in Petros Amca ve Goldbach Sanısı...



Bu kitabı aslında Matematiğin içinde yaşayan Uçak Mühendisi kardeşime almıştım. Çünkü konu matematik ile ilgili. Ama önce kendim okuyup sonra ona hediye etmeye karar verdim..

Tüm sevgili arkadaşlarıma güzel ve güneşli Pazarlar diliyorum...:))



2 yorum:

  1. İyi bir polisiye romanı yazmayı herkes kıvıramıyor demek ki:)
    Keyifli okumaların olsun canım arkadaşım.
    Sana, ailene ve tüm güzel patililerine güzel günler diliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Polisiye filmleri severim hele komplolarla doluysa ama polisiye kitaplardan aynı tadı alamıyorum, kitabın adı ise çok çekici:))hani insan sırf ismi için alabilir:))) ben de siyasi kitaplara çok meraklıyım, siyasi yazılar yazdığım için zaten okumak zorundayım... iyi okumalar:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...