25 Mayıs 2013 Cumartesi

Oğluşum Yaz Traşı Oldu...

Merhabalar,
Güzel bir Cumartesi günü diliyorum tüm sevgili arkadaşlarıma.. Bugün Oğluşumu Veterinere götürdük hem aşısı hem de traşı için..
Neden siz kendiniz yapmıyorsunuz siz de Veteriner Hekimsiniz dediğinizi duyar gibiyim biliyorum..
Ama benim Uzmanlık alanım çok çok farklı. Patoloji-Onkoloji Ne yazık ki ben hasta veya ölmüş hayvanlarla veya kanserli hayvanlarla ilgileniyorum.. O yüzden de tatlışlarımı emin ellere teslim etmek çok daha akıllıca oluyor..
Bakınız oğluşumun haline daha anesteziden çıkamadı..


Dilini dışarda unuttu.. Farkında değil tatlım..


Hiç bir oyuncağı ile ilgilenmiyor. Başını bile kaldıramıyor..



Mestoşun da çok ilgisini çekti bu durum. O şimdilik mutlu ama yarın da aynı şeyler onun başına gelecek mecburen..:))
Selam ve sevgilerimle..:))

32 yorum:

  1. Allah'ım, bu ne tatlılık!Maşallah!Benim köpeciğim çok utanırdı traş olduğunda, saklanırdı:(
    İyi haftasonları, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim..:))Bizimki de ilk günlerde çok utanıyor saklanıyor ben de üzerine ilk bir hafta penye bluzlar giydiriyorum biraz kendini iyi hissediyor..:))
      Çok selam ve sevgiler..:))

      Sil
  2. ay cnm kıyamam ya ..tatlılığa bak şundaki..mestoş da ne hoş bakmış öyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum yarın da aynı olay mestoşun başına gelecek. Sanırım onu da traş ettireceğiz çok fazla tüyleri dökülüyor malesef..:))
      Köpişim şu saat oldu hala kendine gelemedi dilini ben içeri sokuyorum kurumasın diye..:=))

      Sil
  3. oğluşun çok tatlı. Alahım nasıl isterdim köpeğim olsun :( Ama yeterli olabilirmiyim diye düşünüyorum. Alırsam barınaktan alırım . Seninki de tam benim istediğim gibi minik cinsi nedir ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay hahım çok çok teşekkür ederim vallahi benim ev kedi köpekten geçilmez genelde. Hep sokaktan alırım tedavi ederim ama dışarı salamam hep bende kalır sonra. Bu köpişimiz Pekingese.. Çok küçük bir ırk düşünün yani kedimizden bile küçük.. Bence de kesinlikle alırsanız eğer barınaktan alın.. Ben birçok şehrin barınağını biliyorum işim icabı çok gitmiştim. İnanın o köpekler hem güzeller hem sevgiye açlar. Çok da sevap vallahi..

      Sil
  4. Maşşallah çok şekerler benim oğlumda ewde haywan bakmak istiyor fakat alerjik astımından dolayı tüylü hayvan yasak uzakdan sewiyoruz şimdilik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok üzüldüm Serap Hanım.. Allah öncelikle oğlunuza sağlık versin. Astım belki büyüdükçe zamanla geçer inşallah. Evimizi böyle hayvanlarla doldurmamız da bizde de kızım sayesinde oldu. Biri derken diğeri geldi sonra bir daha derken bir ara evdeki köpeklerden başedemez duruma gelmiştik. Neyse şu an sadece 1 köpeğimiz 1 kedimiz 1 kuşumuz 2 balığımız var.. Her an bu sayılar değişebilir ama..:))

      Sil
  5. Sıhhatler olsun:)
    Öperim iki güzel patiliyi de, sevgiyle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim canım arkadaşım.. Kısa olunca pek çirkin oldu aslında ama biz de uzar nasıl olsa önemli olan onun rahat etmesi diyoruz. Sizin bebecikler ne alemde çok merak ediyorum..:))
      Çok öpüyorum kedişleri selam ve çok sevgiler..:))

      Sil
  6. Yaa ne tatlı bunlaar :)
    merhabalar banada beklerim takipleşelim inşallah,görüşmek d,şeğimle sevgiler :)
    http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Ben de sizin bloğunuza iade i ziyarete gittim çok beğendim. Yakın takipçinizim bundan sonra..:))
      Selam ve sevgilerle..:))

      Sil
  7. işte geldimmmm:)
    ziyaret ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler canım aman bunlar nasıl tatlı böyle kurban olurum size.ben iyice sıcakları bekliyorum BADEMin traşı için şu an çok dökülüyr ama havalar geceleri halen seri. temmuzun 2 yada 3. haftası traş ettireceğim ,geçen yıl da öyle yaptım kendisi de çok rahat etti. çabuk uzuyor çünkü.:)
    mutlu bir pazar dileğiyle kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler ediyorum..:)) Vallahi bizim köpeğimiz için ben de hiç kestirmek istemiyordum ama inanılmaz dökülüyordu mecburen şimdi bu iyice kısacık oldu bir garip oldu sanki küçüldü gitti köpeğimiz..:))
      Çok selam ve sevgilerle..:))

      Sil
  8. ayy cok guzel bızımde bır kusumuz var adı cin alı neler konusuyor bır gorsen bır gun vıdeo ya cekıp yukleyyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa çok merak ettim Cin Aliyi. Videosunu merakla bekleyeceğim. Bizim de bir şahbaz kuşumuz var ama kuşumuz havlıyor. Köpeklerimizden havlamayı öğrendi sormayın..:))

      Sil
  9. Beni de traş ettirdiler ,depresyondayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kömürcüğüm sana da sıhhatler olsun ama bilesin seni çok özledim meraktayım..:))

      Sil
  10. hem kediniz hemde köpeğiniz çok güzel
    yaz günü iyi olmuş traş olmaları
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıcaktan özellikle köpişimiz mahvoluyor bir de çok uzun tüyleri var. Böyle yılda iki kez traş ettiriyoruz. Ama dün geceyi bir görseydiniz tir tir titredi tatlışım kazak giydirmek zorunda kaldık..:))

      Sil
  11. Valla denir ki? :)) sıhatler olsun ikisi de çok şekerler.
    Gönlünüzce bir hafta sonu diliyorum,
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler ediyorum.. Amin inşallah ben de iszlere güzel yeni bir hafta diliyorum..:))

      Sil
  12. Allahımmm bu ne tatlılık ya! Ben onu alır içime katarım! Öper öper öper ilaçtan değil sevgimden sersem olur! Çok yakışmış traşı :) Mestan da asaletini bırakmıyor yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keltoş oldu canım yaa. O güzel uzun tüylerinden eser yok minicik kaldı halının rengiyle aynı üstüne basıcam diye korkuyorum..:))

      Sil
  13. Ay çok şeker olmuş. Anestezi almış olması da ayrı bir şekerlik katmış. :)

    YanıtlaSil
  14. yerim ben onu yaa çok tatlı maşallah:)ben de bugün oğlumu(pekingese)veterinere traş ettirmek için götürdüm ama veterinerimiz anestezi ile olucağını bunun da zararlı olduğunu burnu çok küçük solunumda sorun olabilir tekrar kendine gelemeyebilir dedi,bizde hemen oradan uzaklaştık:)
    siz nasıl yaptırıyorsunuz benim oğlum henüz 1 yaşında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa benim de oğluşum pekingese.. Ama herhangi bir sorun olmuyor. Benimki 4 yaşında ve bebekliğinden beri yılda 2 kez traş olur.
      Benim branşım Patoloji çok fazla anlamıyorum ama sanırım anestezi şekli farklı ise. Hava yoluyla olan inhalasyon anestezisi denilen bir yöntem var hani şu burnuna operasyon süresince hava verilerek olan.. Bizimkisine yapılan rompun-ketalar anestezisi bir anlamda sakinleştirici derin uyku modu.. İğne ile birkaç saat sersemletiliyor hepsi bu. Öyle derin uykuya da gerek yok zaten basit bir traş olayı için..
      Ama veterinerizin dediği şey çok anlamsız geldi bana çünkü ben kedimi bile uyutup traş ettiriyorum yılda bir kez en az..
      Konya ya yakın olsanız Veteriner önerebilirdim..
      Bir de çok özür dileyerek söylüyorum 22 yıllık akademisyenim yeni emekli oldum biliyorsunuz yani yeni bir kaç yıllık mezun öğrencilerimiz henüz çok tecrübeli olamıyorlar. Tabir i caiz ise hemen hepsi birer küçük hayvan kliniği açıyorlar. Bilip bilmeden ben elbette ki veterinerinize birşey diyemem ama bizler neleri mezun ettik bir bilseniz..
      Bir başka veteriner araştırıp kesinlikle söylüyorum bir de ona göstermenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
      Keşke daha fazla yardımcı olabilsem..

      Sil
  15. bakınca içim gitti,severim ben onun baygın bakışlarını sarkmış dilini.çok şeker yaaa.maşallah ona.kendine gelince utanma gibi bir duygu sergiledi mi? çapkınım traş sonrası hep saklanırdı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğru söylüyorsunuz Alanay Hanım ama utnama olmuyor oğluğuşuzda. Ama Foxy adında bir kızımız vardı o traştan sonra 3 gün insan içine çıkamazdı. Hep temha köşelere gider saklanırdı ya da odasından dışarı çıkmazdı.. Bluz giydirirdim ben de üstüne ama tüyle bir hafta 10 gün uzayıncaya kadar depresyona girerdi..:))
      Çook çok selamlar ve sevgilerle..:))

      Sil
  16. Ay kıyamam:(( yanlış anlama ben gereksiz buluyorum, doğada kediler, köpekler yaz gelince nasıl yaşıyorlarsa evlerimizde de o şekilde yaşarlar diye düşünüyorum, köpeğim hiç olmadı zaten bahçesiz evde mümkün değil, olsaydı da traş ettirmezdim hele kediye traş hiç duymadım kusura bakma canım:( çok sıcaktan bunalınca zaten serin yer bulup orada oturuyorlar...ben 16 yıl Prenses'i ki çok uzun tüylü bir kediydi asla traş ettirmedim....ama tabii senin kedin sen bilirsin:) yanlış anlama:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç hiç yanlış anlamam olur mu öyle şey..:))
      Çok çok doğru söylüyorsunuz ben de elbette doğallıktan yanayım. Ama hem kedimizin hem köpeğimizin çok fazla tüyleri dökülüyor. Aslında bir bakıma kedi için doğru ama uzun tüylü köpeklerde özellikle çok sıcaklarda deride sıcaktan lezyonlar oluşuyor.. Bir de bizim köpişimiz ırk itibarı ile çok çok uzun tüylü bir köpek tüyleri yerlerde sürünüyor. Gezdirmeye çıkardığımızda da sıcaktan gezemiyor yürümüyor nerdeyse baygınlık geçirecek gibi oluyor..
      Kışın olmasa da yaza doğru yaptırmamız şart onun rahatı için elbette. Yoksa haline baksanız nasıl sevimsiz oldu anlatamam..:))
      Çok çok selam ve sevgilerle..:))

      Sil
  17. ayyy yerim ikiside çook tatlıı :) dört köpekcik beşde kediciğimiz var evde yalnız pekinese ler başkadır bizim ortanca oğluşumuz pekinese çapkınmı çapkın inatçımı inatçı :) ve o tüylerin bu kadar hızlı uzamasına akıl sır erdiremiyoruz.Tüyleri kısaltmazsak yıkarken aralara su bile giremiyor :)
    Sizi ve blogunuzu çok sevdim hemen takibe alıyorum buyrun bana da gelin beklerim
    http://pisilimisili.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...