8 Eylül 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki ve tığ işi el çantası..

Merhabalar öncelikle bloğuma gelen sevgili arkadaşlar... Daha şimdiden kendimi sevdğim yıllardır tanıdığım arkadaşlarımın arasında hissediyorum... Ne kadar güzel... Minik dostlarımız için de ne kadar çok ve ne kadar dirençli olursak o kadar başarılı oluruz ona inanıyorum... 3 iken 5, 5 iken 10, 10 iken 100, ve 100 iken binler olacağız...:))
Ağzımızın tadı gelsin..:))
Zeytinyağlı Barbunya pilaki yaptım.. Hemen hepimiz biliriz elbette.. Ama hemen resimleyip göstermek istedim. Yanına da sarmısaklı ekmek yaptım.. Birgün önceden kalmış ekmekleri malum çocuklar pek istemiyor illa taze ekmek yerine hafif bayat ekmekleri böylece değerlendirmiş oldum.. Yapılışı da çok basit:
 Bir kase içine biraz zeytinyağı koyuyorum. İçine birkaç diş sarmısak çok minicik doğruyorum. Kırmızı pul biber de ekleyip bir fırça ile ekmekleri bir güzel yağlıyorum. Kızım peynirli seviyor o yüzden üzerine ince kaşar dilimleri de koyuyorum. Orta ısıda fırına veriyorum. 15 dakika içinde ekmekler nar gibi kızarıyor kaşar güzelce eriyor.. Eee afiyet olmasın da ne olsun...:))




Sonra da mini mini bir el çantası yaptım.. Tığ işi minicik bir çanta.. Tansiyon ilaçlarım için ideal...:))





Hepinize hepimize mutlu günler diliyorum...:))


4 yorum:

  1. Eline sağlık, en sevdiğim yemeklerden biridir, düdüklü tencerem olmadığından sık yapamıyorum çünkü ya ben bayatına denk geliyorum, ya da normal tencerede çok uzun süre pişmiyor, baygınlık geliyor:)))

    ben bol limonlu seviyorum bir de:)
    afiyet olsun

    unutmadan tığ işi çanta harika, güle güle kullan, tansiyon için de geçmiş olsun...sen sarımsak bol ye tansiyonunu da düşürür..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Sevgili arkadaşım.. Aynen dediğin gibi ben illa ki düdüklü tencerede yaparım.. Ama her türlü bakliyatı..:))Hem yumuşacık oluyor hem de çok çabuk pişiyor. Zamandan tasarruf..:))
      Tansiyon için de sarmısak diyorlar ama valla pişmemiş sarmısağı yiyemiyorum malesef.. 15 yılı geçkin tansiyon hastasıyım. Denemediğim şey kalmadı..:))
      Ne yapalım buna da şükür diyelim..
      Çok teşekkür ederim yorumun ve tatlı dilin için sağolun.. Çok selam ve sevgilerimle...:))

      Sil
  2. Yemekle pek aram yoktur hatta baya iştahsızımdır :( elinize sağlık. Tansiyon hastalığınız içinde geçmiş olsun.

    İyi günler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz hoşgeldiniz... Öncelikle bloğunuza bayıldım. Sizin bloğunuzu bulmam büyük şans.. Bütün arkadaşlarına da tavsiye edeceğim...:)) Benim bloğumu ziyaret ettiğiniz için de çok çok teşekkür ediyorum... Kendim gibi insanları bulunca çok memnun oluyorum...:)))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...