22 Kasım 2012 Perşembe

Akra'da Bulunan El Yazması..

'' Yarından itibaren şu anda ahenk olarak gördüüğümüz şey ahenksizliğe dönüşecek. Mutluluğun yerini matem alacak..''

Yıllardır çok çok beğendiğim, tüm kitaplarını büyük merakla takip edip hemen alıp okuduğum Paulo Coelho'nun en son kitabı, Akra'da bulunan el Yazması okudum bitirdim ve hayran kaldım. Her zaman olduğu gibi Coelho'nun masalsı anlatımı beni çok etkiledi. Bunun yanında olayların geçtiği yerler ve karakterler de çok güzel..
Bilindiği gibi 1945 te Mısır'ın Hamra bölgesinde koyun otlatan çobanlar mağaraların içine gizlenmiş testilerin içinde papirüsler bulmuşlardı. Fakat çoban çocuğun annesi bu papirüsleri ısınmak için sobada yakmış ama az bir kısmı günümüze kadar ulaşmış idi. İşte bu papirüslerdeki El yazmalarından derlenen yazıların ana teması bu kitabın içeriğini oluşturuyor.



Kısacası kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum..

5 yorum:

  1. Simyacı'yı okuyup çok beğenmiştim, okurun ilgisini çekecek şeyler her zaman bulup çıkartıyor, bu da ilginç bir konu, çok teşekkürler tanıtım için, sevgilerimle..

    not:yazımla ilgili sorun yokmuş o yüzden sildim,sen ve yaren arkadaşım ikiniz de 4 fotoyu görüyormuşsunuz demek bir sorun yok,çok teşekkür ediyorum ikinize de..

    YanıtlaSil
  2. Ben yazarın hiçbir kitabını okumadım. Belki bu kitap ilk olur. Tavsiye edilen kitapları okumayı seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yo yo bu kitap ile Coelho okumaya başlamayın. O zaman cidden sevmezsiniz. İsterseniz Simyacı, ya da Şeytan ve Genç Kadın ile başlayın. Yazarın bir yazım stili var O yüzden söylemek istedim..:))
      Çok çok teşekkür ediyorum...
      Selam ve sevgilerimle..

      Sil
    2. Anlaştık. O halde Simyacı ile başlıyorum. :) Benden de sevgi ve selam.

      Sil
  3. Ben de Simyacı'dan başka kitabını okumadım sanırım,ama okumak istediğim bir sürü kitabı var, keyifli okumalar, sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...