14 Kasım 2012 Çarşamba

Charles Dexter Ward Olayı....

Merhabalar sevgili arkadaşlar..
Şu aralar kendi kendimi tebrik ediyorum çünkü hastalığım biraz geçtikten sonra eski kitap okuma hızına döndüm. Bu yüzden de kendimi cidden iyi hissediyorum.
Bir ikincisi de kitapambari.com dan verdiğim bir önceki sipariş kitaplarımı çok güzel okuyor ve yavaş yavaş bitiriyor olmam. Burda sevgili Mehtap'ın kulaklarını çınlatayım. Sevgili arkadaşım çok çok güzel kitap okuyor ve çok çok güzel yorumlarda bulunuyor.. Ciddiyetle bloğunu takip ediyorum ve imreniyorum.. Sanırım bu defa ilk kez ben de Mehtap gibi bir kitap listesini tam anlamıyla bitirmiş olacağım...:)))

Okudum ve bitirdim.  
Charles Dexter Ward Olayı- H.P. Lovecraft
Lovecraft kimdir?  



Amerikalı yazar H.P. Lovecraft 20. yüzyıl gotik edebiyatının en önemli temsilcisidir. 

 Howard Phillips Lovecraft 20 Ağustos 1890'da Providence, Rhode Island'da doğdu. Pek çok ünlü fantazi/gotik yazarı (Robert E. Howard, Ramsey Campbell) gibi psikolojik sorunları olan bir ailenin ve oğluna aşırı düşkün hastalıklı bir annenin gözetimi altında toplumdan kopuk ve içine kapanık büyüdü ve bu durum hayatının sonuna kadar sürerek onu etkiledi. Başlarda, onu titizlikle yetiştiren ve üzerine titreyen annesi akıl hastalığı ilerledikçe ona sürekli çok çirkin olduğunu ve çevresine onun fiziksel görüntüsünden utandığı için insan içine çıkmak yerine kitaplara gömüldüğünü söyledi. Kader bu ki psikolojik sorunları olan anne ve babası aynı akıl hastanesinde öldüler.
Öykülerine değinilecek olursa: Lovecraft'ın öykülerini başarılı kılan, anlatım tarzı ya da tekniğinden çok, yarattığı dünyaların orjinalliğidir. Gotiğin o gizemli, kasvetli, donuk havasını başarıyla canlandırabilmesinin yanısıra, mood'larına kendisine ölümünden sonra büyük ün kazandıracak o sinsi, tüyler ürpertici dehşeti de eklemiştir. Lovecraft herşeyden önce bir mit yaratıcısıdır. Lovecraft'ı çağdaş korku edebiyatının ustalarının gözünde erişilmez yapan nitelik, onun bir ?evren kurucu' olmasıdır.

Çocukluğunda Arap gizemciliğine ilgi duymuş, gençliğinde astronomi ile ilgilenmiş ve yazarlığı sırasında ?Cthulhu Söyleni' ni yazmıştır. ?Cthulhu Söyleni' ne ait öyküleri on üç tanedir.

Günümüzde H.P. Lovecraft'ın yarattığı Cthulhu Mitosu dünyanın her yerinde bir çok hayranı tarafından yaşatılmaktadır.


Gelelim Okuduğum kitaba..:)
Charles Dexter Ward Olayı yine bildiğimiz tanıdığımız ve sevdiğimiz klasik Lovecraft anlatımı. 
Kitabın ana fikri Ölülerin tekrar canlandırılması. Olayı Salem cadı yakma törenlerine kadar dayandırıyor. 
Bu arada kitabın kahramanı genç Charles Dexter Ward'ın  kendi kökenlerini, aile geçmişini araştırmaya başlaması ile birlikte gizli gerçekleri öğrendikçe olayların çığırından çıkması ile heyecanla devam ediyor..
Ben her H.P.Lovecraft romanını beğendiğim gibi buna da bayıldım...


Daha sonra Lovecraft ın okumuş olduğum diğer kitaplarından da bahsedeceğim. Benim yıllardır çok çok sevdiğim gothic yazardır kendisi.. Ölümünün ardından tam 75 yıl sonra bile dünyada yazarın ciddi fanatikleri var.. Hala onun kitaplarında anlattığı yaratıkların gerçekten var olduğunu düşünen bir akım ve fanatik grup oluştu..:))
Çok enteresan ama gerçek...:))


Kesinlikle ve şiddetle tavsiye ediyorum Gothic Korku Öyküleri sevenlere....:))
 

2 yorum:

  1. Ben değil ama yeğenim seviyor, ben daha çok siyasi kitaplar okuyorum, siyasi kitap derken olup biten şeyleri açıklayıcı, izah edici kitaplar...mesela Sivil Örümceğin Ağı. Erdal Sarızeybek'in kitapları, Soner Yalçın'ın kitapları, Kaan Turhan'ın kitapları...ama roman sevmiyor değilim:)roman sevilmez mi?:))iyi okumalar:)

    YanıtlaSil
  2. Güzel sözlerin için çoooooook teşekkürler, ben de zevkle,merakla takipdeyim ve çok seviyorum;) Kitabı not aldım Çin Seddi'nden uzun listeme :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...