13 Ocak 2013 Pazar

Deliliğin Dağlarında...Okudum...

H.P. Lovecraft en sevdiğim korku yazarlarından biridir.
Yazarın hemen hemen tüm romanlarını okudum ama hala bazı erişemediğim kitapları var onları da bulmaya çalışıyorum.
Yazar hakkında daha önce okuduğum Charles Dexter Ward Olayı kitabı yorumumda bilgi vermiştim. Oldukça enteresan bir hayat yaşamış bir yazarın yazdıkları da haliyle ilginç oluyor..
Bu sefer okuduğum ise Deliliğin Dağlarında adlı kitabı.


Kitabın arka Kapağı :
Miskatonik Üniversitesinden bir ekip araştırma için Antarktika'ya gider. Yaptıkları sondajlarda jeolojik bulgulardan çok daha fazlasına rastlarlar.
Çağlardır ölü olan bu kıta, insanın gezegen üzerinde ilk yürüyüşünden yıllar yıllar önce yaşayan varlıkların görkemli izlerini korumaktadır derinliklerinde.
Lovecraft'ın en başarılı yapıtları arasında gösterilen bu kitapta, Cthulhu Mitos'unun kurucu ögesi ''Eskiler'' in tarihini bulacaksınız...

Bu kitapta ayrıca Edgar Allan Poe'nun Arthur Gordon Pym'ine de bazı göndermeler yapılmış. Lovecraft kendinden 1 asır önce yaşamış Poe'nun hayranı elbette.

Ben kitabı beğendim. Kitapta çok fazla teknik terim var hemen söyleyeyim. Bu okurken biraz yorabilir. Aslında Lovecraft'ın diğer kitaplarında böyle değildi. Ama sanırım bundan sonra yazdığı kitaplara zemin hazırlamış.

Bu arada hemen belirtmeliyim ki Lovecraft hayatında çok da popüler olmamasına rağmen ölümünden sonra özellikle bazı çevrelerde öyle meşhur olmuş ki romanlarında anlattığı gerçeküstü yaratıklara inanan bir tarikat bile oluşmuş.

Evet, Şu an dünyada LOvecraft'ın anlattığı canlılara inanan bir tarikat var..:))

3 yorum:

  1. Gerilim sevmediğim için yazırıda bilmiyorum. Sizin yorumunuzu okuyuncanedense aklıma jules verne geldi. Çocujkuğumun favori yazarı. Tüm hayellerim kitapları üzerinden olurdu :)
    Julas verne kitaplarının da gerçek olduğuna inanan bir kesim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle evet..:)) Ben de okurken aklıma Jules Verne gelmişti. Çok çok sevdiğim bir yazar kendisi. Aslında Lovecraft ın yazıları Jules Verne'nin hayal gücünün biraz daha sertleştirilmiş hali gibi geldi bana..
      Çok çok teşekkür ediyorum çok çok selamlar..:))

      Sil
  2. Çok güzel bir kitaba benziyor gerçekten. Kitap zevklerimiz benziyor derken çok doğru demişsin. :) Kütüphanede bulurum muhtemelen bu kitabı, bulduğum anda okumaya başlayacağım. :)
    Teşekkürler. ^^

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...