16 Şubat 2013 Cumartesi

İthaki Yayınlarından gelen Hediyem.. SOKAK KEDİSİ BOB...

Merhabalar Sevgili arkadaşlar,
Bugün çok mutlu günümdeyim. Hala inanamıyorum.. İthaki Yayınları bloğumu incelemiş, beğenmiş ve bana son günlerin en popüler kitabı SOKAK KEDİSİ BOB u göndermeye karar vermiş..:))
Nasıl sevindim bilemezsiniz.. İthaki Yayınlarından sevgili Zeynep Hanım bana mail atmış, size bu kitabı göndermek istiyoruz kabul eder misiniz diye.. İstemez miyim hiç...
Elbette dedim. Seve seve okurum dedim.. Hem benim mesleğime, hem hayvan sevgime nasıl da uygun bir kitap...



Öncelikle kitap hakkında bilgi vermek istiyorum:


James Bowen bundan 5.5 yıl önce, uyuşturucu kullanan evsizlerden biriydi. Kuzey Londra Tottenham’da lojmanların arasındaki merdiven boşluklarında yaşıyordu. Uyuşturucu alıp ölüme yattığı günlerden birinde acılı bir inleme sesi duydu. Ayağa kalkma gücünü bulduğunda sadece bir kaç adım atmıştı ki yeniden yere kapaklanıverdi. Yanında başka bir kedi tarafından saldırıya uğramış minik bir kedi yatıyordu. Yaralanmıştı, kan kaybediyordu. Bowen kendini toparladı. Kediyi kucaklayıp, gördüğü herkese sahibi olup, olmadığını sordu önce. Yoktu. Cebinde uyuşturucu almak için sakladığı son parayı kediyi tedavi ettirmek için kullandı.
Bowen ve Bob bir daha hiç ayrılmadı. Bob’un yaralarını sardıkça kendini de kurtardı Bowen. Bob’a iyi bakabilmek için sokaklarda şarkı söylemeye başladı. Gelen her bahşiş onlara yatacak bir yer, yemek anlamına geliyordu. Tüm bunlar olurken, Bob’un ünü yayılıyordu. Bowen’e verdiği tepkiler, patisiyle her seferinde “çak” yapışı Youtube’a yükleniyor izleyenler çığ gibi büyüyordu.

Sonunda bu dostluk “Bob İsimli Sokak Kedisi” adlı kitapta buluştu. Bowen’ın yazdığı kitap, “En çok satanlar” listesine girdi. Bowen’ın omzundan inmeyen sokak kedisi Bob’un kitabı şimdiye kadar 250 binden fazla sattı.
Kitabın çok satması üzerine, Jennifer Anniston’ın başrolünde oynadığı “Marley&Me” isimli filmin yapımcısı Bowen’a başvurdu.
Uyuşturucuyu bırakan ve Bob’la kazandığı paralarla bir eve yerleşen Bowen, kedisiyle şu anda iyi bir hayat yaşıyor. Kitabı 18 dile çevrilen Bowen, bu sayede 30 bin sterlin (90 bin TL) kazandı.

İşte böyle....
Şimdi size İthaki Yayınlarının yeni yan yayın grubu Yabancı Yayınlarından çıkmış olan kitabımın hediye paketimi göstermek istiyorum. Mestan benden meraklı idi..:))



Kitabı gördüğünde keşfetmek için bayağı bir uğraş verdi..:))



Şu güzel sevimli kitap ayraçlarıma bakar mısınız...:))




Youtube da Bob'un birçok videosu var. Bu video da onlardan biri...:))




İnanır mısınız ben fotoğrafları çektikten sonra bilgisayara aktarırken annem almış eline kitabı okumaya başlamış bile..:))

İthaki Yayınlarına ve İthaki Yayınlarından sevgili Zeynep Hanım' a çok çok teşekkürler ediyorum..
Sizlere daha nice başarılar diliyorum...

12 yorum:

  1. ne kadar güzel bir hediye olmuş:))Keyifle okumanızı dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Okumaya başladım bile.. Şimdilik güzel gidiyor gerçekten kesinlikle tavsiye ederim. Bakalım sonunda neler olacak..:))

      Sil
  2. çok ilginç bir kitaba benziyor daha önce duymamıştım en kısa sürede okuyacağım sevgiler
    kelebeketkisi39.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok enteresan ve gerçek bir yaşam öyküsü.. Hemen okumaya başladım.. Daha ilk sayfalardan kendimden birşeyler buldum bile..
      Selam ve sevgilerimle....

      Sil
  3. Benim de D&R sipariş listemde olan bir kitap:) Merak ediyorum.
    Keyifle oku canım.
    Çok sevindim.
    Mestan'ın da güzel kulaklarından öperim ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz önce okumaya başladım arkadaşım ve ilk aklıma sen geldin..:))
      İçinde ben kendimden daha şimdiden birçok şey buldum ki sen benden çok daha fazla yakınsın kedişlere sen daha çok şey bulursun bence.. Aslında her kediseverin mutlaka okuması gerekn bir kitap diye düşünüyorum.. Bakalım sonlara doğru neler olacak..
      Youtube daki videolar da Bob un gerçek videoları ve 'çak hareketi yapıyor onu öğrenmiş..:))

      Sil
  4. İthaki yi kutluyorum, ne kadar ince bir düşünce :) Buarada kedilerimiz kardeş olabilir çünkü birbirlerine çok benziyorlar :)) Bende yıllar önce bir kitap okumuştum kedi psikolojisi diye çok beğenmiştim tavsiye ederim, bu kitabıda en kısa zmanda okumayı düşünüyorum
    evleniyorumm.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa sizin de kediniz siyah beyaz mı..:))
      Çok asil duruyorlar siyah beyaz kediler.. Ben benimkini sokakta yavru iken ve çok hasta durumda bulmuştum.. Allah a şükür tedavi ettim. Hayata döndü.. Aslında sokak Kedisi Bob kitabına nispeten benim kedimin hikayesi benzeşiyor..
      Sizin dediğiniz kitabı da sipariş edeceğim kitaplar arasına ekliyorum hemen.. Çok teşekkür ediyorum.. Size de çıktığınız hayırlı yolda mutluluklar diliyorum..

      Sil
    2. Evt siyah beyaz :) hatta ben size bunları yazarken kucağıma oturuverdi :))kendisi canı istediği zamanlarda sıcak kanlı olan bir kız, bizde zor yollardan geçtik onunla yavruydu biz tanıştığımızda bir kaç aylıktı :))
      İnsan onlar hastalandığında çok üzülüyor, kendilerini ifade edemiyorlr bizim gibi, kedilerin dünyası çok farklı ben ondan çok şey öğrendim :)
      umarım beğenirsiniz kitabı bende sabırsızlanıyorum Bobun hikayesini okumak için
      Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :))

      Sil
  5. Çok anlamlı ve güzel bir hediye.Bu kitabı ilk fırsatta okuyacağım,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Bende yeni bitirdim bu kitabı.Çok güzel,duygu yüklü bir kitap.Sizin simokin kedinizde çok tatlı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim gördüğünüz gibi kedi köpek her türlü hayvanın hayranıyım. Çok teşekkür ederim. Bloğumun izleyicisi olmuşsunuz. Ama ben sizin bloğunuzu bulamadım. Biraz beceriksizim herhalde. Sizin bloğunuzun adı nedir yazarsanız ben de hemen sizin bloğunuzu ziyaret etmek isterim..
      Çok çok teşekkürler. Çok selam ve sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...