3 Şubat 2013 Pazar

Yeni Tığ işi Şalım Ve Tarsus...

Merhabalar sevgili arkadaşlar,
Aslında bu yeni tığ işi şalımın biteli belki 2 ya da 3 hafta kadar oldu ama bir türlü gösterememiştim. Bunun üzerine kardeşim ile geçen hafta gittiğimiz Tarsus seyahati de eklenince ikisi bir araya geldi, Güzel oldu...:)
Tarsus bizim baba ocağımızdır. Yani babamın memleketi Tarsustur. Ama hiç bir yerini yurdunu bilmeyiz. Babam rahmetli olalı da çok çok az gitmişliğimiz var..
Orda bir arsa-ev işi, tapu işi çıkınca malum erkek kardeşim ve ben gitmek zorunda kaldık..Ben tapu işlerini bitirip hemen gezme ve yeme (!) derdindeydim. Ama kardeşim işler güçler diye tutturdu. O yüzden doğru dürüst fotoğraf çekmeyi bırakın o güzel yemeklerinden bile yiyemedim...:))
Ama Yeni şalım bir harikaydı..:))



Daha çok mavi, lacivert, gri, beyaz renkerinden oluşan ebruli renkli ip ile yaptı annem.. Tığ işi oldukça kolay ve ben vintage şeylere meraklı olduğum için çok hoşuma gitti...

Yeni Şalım ile...



St Paul Kuyusu.. Bildiğiniz gibi Hz. İsa peygamberin havarilerinden biris de Aziz Paul'dur. Memleketi de Tarsustur. Aziz Paul dini tebliğ etmeye Tarsus'tan başlamış ve birçok yere giderek insanları dine davet etmiştir..



Eski Tarsus evleri. Şu an korma altındaki bu evlerin çoğu turistik cafe ve barlara dönüştürülmüş...



St Paul un evinin olduğu yer çok güzel restore edilmiş. Hatta bahçenin peyzajına bayıldım. Çiçekler ile ST Paul yazmışlar...


Tarsusun merkezi... Atatürk Anıtı ve Bayrağımız...


Ve benim olmazsa olmazım.... CEVİZLİ CEZERYE....:))

Keşke daha çok fotoğraf çekebilseydim ama yine de bunlar da bir anı olarak tarihteki yerlerini aldılar..:))



4 yorum:

  1. Şalınızı keyifle kullanın. Yıllar önce tarsus'a gezmeye gitmiştim. Güzel bir yer. Kuyuya gitmedim o ayrı dava. Tekrar gitme fırsatınız olursa ashabı keyf-3 gitmenizi tavsiye ederim. Ahım şahım bir yanı olmasada gidilmeye değer. O sokakda benimde fotoğrafım var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, Ashab- Kehf e elbette gittim hem de çok. Malum babamın memleketi olduğu için orayı çok iyi bilirim. Hatta babamın çocukluğu o mağaraların içinde saklambaç oynayarak geçmiş. Tabii o zamanlar oraları restore edilmemiş turistik yerler değilmiş.. Bilirsiniz Kuran da Kehf suresi vardır. Kehf arapça mağara demektir. ( İngilizce Cave-mağara ) Surede de bu mağaranın içinde Allah tarafından yıllarda uyutulmuş ehli iman 7 kişi ve köpeği KITMİR den bahsedilir..
      Biz ancak 2 güne ev-arsa işleri malum prosedürler, halam ve yengeme akraba ziyaretleri kalan zamanlarda da gezi ve yemeğe ayırdık..:))

      Sil
  2. mavi tonlarındaki herşey her zaman güzeldir :) şal da kimin elinden çıktığını bağırıyor zaten ;) Hiç gitmediğim yerler oralar, belki bir gün yolum düşer ...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba..ziyaretiniz için teşekkür ederim.Bende iade ziyaretine geldim :)
    Görüşmek üzere...sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...