30 Mart 2013 Cumartesi

''ANONİM KİTAP'' eleştirisi...

Merhabalar sevgili arkadaşlar,
Herkese güzel mutlu bir Cumartesi günü diliyorum.
Bir süre önce çok merak ederek aldığım Anonim Kitap isimli kitaba başlamıştım.. Bayağı bir hevesle okudum..
Size kitabın arka kapağındaki özeti de yazmak istiyorum ki bir fikriniz olsun.

''Yazarları bilinmeyen kitaplar yayımlayan Anonim Kitaplar adında bir yayınevi var. Bu yayınevinin editörü, kitapların sonsuza dek anonim kalması için yazarlarını birer birer öldürüyor. Sıkıntılı yazarın bir bunu fark ediyor. İntihar etmek için yayınevini arayıp editörle görüşüyor ve bir kitap vereceğini söyleyerek evine çağırıyor''

Bu yazı tamamen kitabın arka kapağından alıntıdır benim cümlelerim değildir.



Ben de büyük bir merakla okumaya başladım.
Fakat ne yazık ki 47. sayfadan sonra işin rengi değişti. Sanırsınız cinsel içerikli bir kitap okuyorsunuz. Biraz daha devam edersem belki birkaç açıklayıcı cümle ile geçiştirmiştir yazar diye düşündüm ama baya baya sayfalarca kadın ile erkeğin ilişkisini anlatmış.
Böylece kitabı yarım bıraktım.....
Benim söylemek istediğim elbette ki herkesin zevki, tarzı farklıdır.. Ben hiç sevmedim bu benim kendi şahsi yorumum. Elbette ki okuduğumuz romanların öykülerin içinde erotizm belli bir dozda geçecektir belki de geçmelidir konuya göre. Ama bunun abartılması, belli bir kurgu döngüsü içinde olayın birden başka bir yöne yani cinselliğe kaydırılması ve bunun da uzun uzun anlatılması.. Ben HİÇ Mİ HİÇ sevmem. Kızım da var evin içinde ben şimdi kızımdan kitap mı kaçırayım okumasın diye...
Sevgili arkadaşlarım ne olur kusuruma bakmayın ama ben belli bir kitabı konusunu merak ettiğim için alıp okuyorum ve elbette ki kızım da benim okuduğum kitapları okuyor. Eğer bazı cinsel içerikli şeyler ''Bana göre'' fazla açık saçık ve ayrıntılı yazılmışsa bu yine ''bana göre''hiç hoş değil. Okumayı sevmiyorum kızıma da okutmak istemem tabii ki...

Uzun lafın kısası bu kitap yani Anonim Kitap takaslık kitaplarım içinde yerini almıştır. İlgilenen arkadaşlarıma ''Büyük bir zevkle'' gönderebilirim..:))

Diğer takaslık kitaplarım ise burada...


Bir süre sonra birkaç yeni takaslık kitap daha ekleyeceğim.. İlgilenen arkadaşlarımı bekliyorum..:))

13 yorum:

  1. arka kapak yazılarını ben de bu yüzden önemsiyorum. hikaye örgüsünün değişeceğinin sinyallerini o yazıda alsaydın,büyük bir ihtimalle kitabı okumaktan vazgeçerdin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Didem hanım,
      Vallahi doğru söylüyorsunuz keşke biraz kitabın içeriğine baksaydım.. Bu arada hemen söyliyim belki de ben yanlış düşünüyorumdur.. Yani bana kötü gelen başkasına iyi gelebilir o yüzden sizi de yanlış etkilemiyim..:))
      Bu arada sizin bloğunuzu hemen ziyaret ettim ve izleyiciniz oldum yakından takip edeceğim..:))

      Sil
    2. blogunuzu okuyorum ama önceden hiç yorum yapmamıştım. sizli bizli yazmasak daha çok sevinirim aslında :) (eğer rahatsız olmazsan)
      söylemek istediğim postu "aa bu kitap şöyle erotik, böyle anlamsız okumayın" demek için yazmamışsın, tam tersine gerçekten çok doğru bir noktaya değinmişsin aslında. kızın olsa da olmasa da tür olarak bu tarz kitaplardan hoşlanmıyor olabilirsin. Kitap içeriğinin bir şekilde okuyucuya hissettirilmesi gerekirdi. Bu da biraz yayınevlerinin uyanıklığı oluyor işte. İzlediğin için çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Didem hanım gerçektn çok çok teşekkür ederim çok çok iyi tespit etmişsiniz. Ben gerçekten de kötü sakın okumayın demedim diyemem de zaten..:))
      Hatta belki de peşin hükümlü davranıp kitabı okumayı da bıraktım ki yaptığım şey de çok yanlış bence.. :))
      Vallahi ben de sana çok teşekkür ediyorum benim bloğumu izlediğin için. Ben de senin bloğunun yakın takibindeyim..:))
      Selam ve sevgilerle..:))

      Sil
  2. Arka kapak yazısından sonra direk okuyasım gelmişti :) İyi ki eleştirisini yapmışsınız bu kitabın.
    Sevgilerimle, keyifli okumalar,güzel hafta sonları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım benim
      vallahi arkak kapak yazısına kadar gelemedim ki ben. Belki de peşin hükümlü oldum vallahi yanlış yönlendirmek istemiyorum..:))
      Size de güzel haftasonları diliyorum..:))

      Sil
  3. Anonim Kitap benim senelerdir alınacaklar listemde olan bir kitap ancak baskısı tükenmiş ve bulamamıştım. Konusu ilginç gelmişti ancak içeriğini bilmiyordum.
    Paylaştığın için teşekkürler arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. Şimdi takaslık kitaplarına bakınca gördüm, aslında ben o kitabı istiyorum çünkü senelerdir merak ediyordum. Takaslık kitaplarıma yenilerini de ekleyeceğim ilk fırsatta. Şayet o zamana dek kitaba bir talip çıkmazsa ben talibim:) Tabii takaslık kitaplarım içinde senin okumak istediğin kitap olursa.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne demek güzel arkadaşım benim.
      hemen hem de hemen senin için ayırıyorum. Hatta çok da sevindim gerçekten isteyen birine gidecek kitap diye.. Bu da tam senin şansın vallahi. Bir de belki de ben peşin hükümlüyüm sevmedim diye aslında okuyup bitirsem kararım değişecekti belki de..
      Hemen ayırdım hatta takas edildi diye yazayım. Vallahi çok sevindim..
      Selam ve sevgiler güzl haftasonları diliyorum..:))

      Sil
    2. Canım benim çok teşekkür ediyorum. Ama önce ben yeni takaslıkları da ekleyeyim bir bak belki içinden beğendiğin kitap çıkmaz. O zaman başka bir taliplisine gönderirsin.
      Ben kaç senedir o kitabı bulamadığım için merakımdan çok istiyorum:)))

      Sil
    3. Olur mu arkadaşım Anonim Kitap sana gitti bile.. :)) Vallahi sevindim inanır mısın hatta çok sevindim.. Eğer sende Danielle Steel- EV kitabı hala duruyor ise ben de ona talip olabilirim..
      Yoksa da canımız sağ yeter ki.. Pazartesi gönderiyorum kardeşim..:))
      Çok çok selam ve sevgilerle...:))

      Sil
  5. Ben başlarda biraz sıkılsam da okudukça daha iyi gelmişti.Aslında bende erotizm okumayı çok sevmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet işte ben de demiştim acaba peşin hükümlü müyüm diye.. Aslında şimdi Ayşım a gidecek bence Ayşım kitabı benden çok daha iyi değerlendirecektir. O açıdan da çok iyi oldu..:))
      Çok selam ve sevgilerimle güzel pazarlar diliyorum..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...