11 Mart 2013 Pazartesi

Pazartesi Keki...

Merhabalar mutlu güzel yeni bir hafta diliyorum.
Yeni haftaya tatlı tatlı başlayalım dedim ve pazartesi kekimi sizlerle paylaşmak istedim...

Cevizli-Üzümlü Tam Buğday unu ile yaptığım Kek...


Tarifi:

2 yumurta ile 1.5 su bardağı şeker yaklaşık 5 dakika kadar çırpılır. 1 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, alabildiği kadar tam buğday unu, hamur kabartma tozu, kuru üzüm ve dövülmüş ceviz de ilave edilir güzelce karıştırdıktan sonra tabanı yağlanmış tepsiye kek karışımı dökülür. 180 C de 30 dak pişirilir...

Afiyetle yenir...





Tüm arkadaşlara güzel, güneşli yeni bir hafta diliyorum....:))

7 yorum:

  1. Harika görünüyor miyav kedicik, tam buğday unu ben de aldım geçen gün, esmer bir görünüm veriyor, cevizli olunca çok yakışmış, eline sağlık, afiyetle yiyin:)) ve unutmadan teşekkürler, sana da güzel bir yeni hafta dilerim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım.. Haftaya tatlı başlayalım dedim. İnşallah hepimiz iyi sağlıklı bir hafta geçirelim.. Tam buğday unu rengini koyulaştırıyor sanki tarçın ilave etmişim gibi. Ben tarçın koymadım annem sevmiyor diye ama tarçın da çok yakışırdı herhalde... Çok çok teşekkür ediyorum çok çok selam ve sevgilerimle...

      Sil
  2. Allah aşkına yapmayın böyle güzel şeyler.. niyet bozdurup spordu rejimdi rafa kaldırtmatyın... ayyy:) tarifini okurken daha ağzım sulandı... yediniz siz bunu di mi...hem de afiyetle...ben de buna bakıp dilimlenmiş ayvaları keklerin yerine koyup yedim.. elleriniz dert görmesin emii==))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi ne diyim ben rejimi bozdum güzelce.. Kızım ağzına koymadı o çok sıkı uyguluyor diyetini. O yemedikçe ben daha çok yiyorum.. Kiloları ben alıyorum..:))

      Sil
  3. ben işin formülünü buldum..kalorisi fazla gıdalar yeyince hemen spor yapıyorum.. tavsiye ederim... en azından suçluluk duygusu ortadan kalkıyor..öpüyorum.. =)

    YanıtlaSil
  4. iyi haftalar miyav kedicik, ne güzel bir kek olmuş. eline sağlık. yani şimdi çayımın yanında bir dilim olsaydı keşkem :)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık nefis görünüyoo:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...