11 Mart 2013 Pazartesi

Petros Amca ve Goldbach Sanısı.. Okudum.. Beğendim..

Merhabalar sevgili arkadaşlar,
2 gün önce başladığım Petros Amca ve Goldbach Sanısı isimli kitabımı bir solukta okuyuverdim.



Yunanlı yazar Apostolos Doxiadis'in bildiğim kadarı ile Türkçeye çevrilmiş ilk kitabı.. Goldbach Sanısı veya Goldbach teoremi : 2 den büyük her çift sayı, iki asal sayının toplamına eşittir. Matematikte çözümü bulunamamış en büyük problemlerden biri olarak kabul ediliyor.
Petros Amca ise kendini bu büyük teoremin ispatına adamış bir matematik profesörü.. Tüm ömrünü bu uğurda geçiriyor..
Bir matematik teoremi çevresinde örülmüş bir hayatın romanı. Kitap, matematik terimini çokça içermesine rağmen beni hiç sıkmadı. Anlamadığım yerler oldu elbette ama yazar, konunun özünü hiç dağıtmamış..
Hatta kitabın sonunu öyle çok merak ettim ki son 30 sayfayı nasıl bir solukta okumuş bitirmişim hiç anlamadım..
Kısacası ben çok beğendim. Aslında bu kitabı kardeşime almıştım ona vermeden önce okumak istedim. Çok da iyi etmişim. Şimdi gönül rahatlığı ile kardeşime bu kitabı hediye edebilirim...

Çok selam ve sevgilerimle...

3 yorum:

  1. Senin de beğenmiş olmana çok sevindim canım.
    Keyifli okumaların olsun.
    Sevgilerimle ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel arkadaşım.. Zaten senin tavsiyen sayesinde bu kitabı hemen okudum iyiki de okumuşum.. Çok farklı bir bakış açısı kazandırdı bana.. Senin güzel yorumlarını merakla takip ediyorum zaten biliyorsun..:))
      Çok çok selam ve sevgilerimle..:))














      Sil
  2. Oldukça ilginç bir kitaba benziyor. Matematiği çok severim, bu tarz romanları/filmleri de çok seviyorum. Yorumunuzu okuyunca aklıma John Nash'in oyun teorisi geldi hemen. Onun da filmini yapmışlardı ya, meşhur bir film. Gerçi o gerçek hayattan esinle yapılmıştı, bu kitap tamamen kurgu sanırım. Zaten tarzları da farklı olabilir, şimdi bilemiyorum tabii, ama bir matematik problemi üzerine kurgulanan roman fikri çok hoşuma gitti. Bunu mutlaka okuyacağım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...