1 Haziran 2013 Cumartesi

Elif- Yorum Aman Allahım!!

Merhabalar,
Tüm arkadaşlara güzel bir Cumartesi Diliyorum..
Sizinle Lavinya'nın Rüyası blogunun sahibi Elvan Hanım'ın bana kitap takasımız sonucu göndermiş olduğu Elif-Paulo Coelho kitabının yorumunu paylaşmak istiyorum..


Paulo Coelho ve ''Türk'' kızımız Hilal...



ARKA KAPAK :

Elif'in baş kahramanı Paulo Coelho bir süredir bilgelik yolunda gelişmesinin durduğunu hissetmektedir. Belki de yapması gerekn tek şey esrarengiz ustası J. nin tavsiyelerine uyup ''Gönlünün onu çektiği yere'' gitmektir...
Rastlantılar Coelho'yu Rusya ya savurur. 9288 km lik yolu, bu uçsuz bucaksız ülkeyi, baştan sona trenle kat etmeye karar verir. Daha ilk durağından itibaren manevi bir arayışa dönüşen bu yolculukta ona üç kişi eşlik etmektedir. Bir Tao ustası, Rus yayıncısı ve en ilginci, yetenekli bir keman virtüözü olan sıradışı bir Türk Kızı Hilal...

 Kendi Yorumlarıma gelecek olursak !!, yukarıdaki resimde görülen kız, Türk kızı Hilal yolculuğu boyunca Coelho ya eşlik etti..



Kitapta, yazarın ELİF e ulaşma çabaları yer alıyor. Coelho, Elif diye tabir ettiği, o ilk nokta, hem başlangıç hem bitiş noktası, bir anlamda nirvanaya ulaşmak için yaşamı boyunca bir çok deneyimlerden geçmiş, çok uzun seyahatlere çıkmış bir yazar..
Bu kitapta da 9288 km lik bir yolculuğa çıkıyor Rusya steplerini baştan başa katediyor hem de trenle..
Bu yolculuğa çıkarken de tesadüfi bir şekilde 21 yaşındaki bir Türk, Hilal tabir caiz ise Paulo nun yanına gelerek ısrarlarla yolculuğa iştirak ediyor..
Kitapta Coelho reankarnasyon deneyimlerini de anlatıyor ki yazara göre kendisi birkaç kez dünyaya gelmiş.. Üstelik bunu da Kuran ayetlerine bile dayandırmaya çalşımış.. Ki Kuran da o adı geçen ''Tekrar diriltileceksiniz'' tabiri mahşerde tüm canlıların kaldırılıp hesaba çekileceğidir. Ama tabii yazar eksik bilgisiyle bunu ancak bu şekil anlayabilmiş..



Üstelik bu Elif dediğimiz o son noktaya Nirvana ya ulaşma yolu ne biliyor musunuz. Bu Türk kızı Hilal ile çıplak soyunup aynı yatağa yatmak.. Kendi tabiri bu çok özür dilerim ama bu kitap yani nasıl yaaaa dedirtti bana..
Üstelik adam evli ve 60 yaşında. Sonra da diyor ki aramızda bir ''Sevişme'' olmadı ben karıma ihanet etmedim..
Hop dedim usta yaa sen torunun yaşındaki kızla bir değil birçok kez soyunup aynı yatağa koyun koyuna yat ,uyu, hatta kıza deliler gibi seni seviyorum de.. Sonra da karımı aldatmadım ben ona bağlıyım de...
Olmadı Paulo Amca.. Yanlışş. Hangi kadın bunu kabul eder de ihanet saymaz yaaa. Biraz fazla geniş olması lazım..
Hem de bir Türk kızı ki aman Allahım dedim. Ne Türk kimliğine ne dinine ne de taşıdığı o mübarek ada yakışıyor bu kendini kaybetmiş zavallı virtiöz kızımız Hilal. Ona cidden acıdım Türk bu değil kızım topla kendini..


Paulo amca diyelim kendisi bir amca oluyor 60 yaşın üzerinde,, Eğer cidden o senin dediğin Elif, ya da nirvana her ne ise çok ulaşmak istiyorsan, öyle 9288 km yollar kat etmene dağlara taşlara tırmanmama, torunun yaşındakilere sefkat gösterip birlikte yatmana filan gerek yok amca, bir temiz abdest alıp, fazla değil 2 rekat, vecd ile namaz kılıp, secde etsen,,,,
Bak gör o zaman Elif e ulaşmak neymiş
O zaman sen evreni keşfedersin.. Cosmos da tur atarsın...
Kalp Gözün Açılır...



12 yorum:

  1. Çok hevesli olduğunuzdan kitapla ilgili düşüncemi paylaşıp önyargıya sebep olmak istememiştim ama ben de benzer duygularla bitirmiştim kitabı. Hatta bu kitap Paulo Coelho'nun benim gözümde bitişi olmuştur. Daha da kitabını okumam demişimdir, ama dedim belki siz seversiniz, sebebiniz olmayayım. Ama sonuç yine de değişmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi Elvan Hanım siz bana sonunda sizi bir sürpriz bekliyor dediniz ya yemin ediyorum siz iyi bilmişsiniz. Hatta benim düşüncelerimi de bilmişsiniz..:))
      Şu cümlenize bayıldım. Paulo Coelho nun kitap ile benim için bitmiştir aynen benim için de bitti.:))
      Bir de bir Türk kızını tüm dünya şimdi nasıl tanıdı baksanıza.. Türk demek bu mu demek Allah aşkına. O kendi yaptığından sorumlu elbette ama hiiiiç yakışmadı ne Paulo ya ne de (Türk!) kızımıza..

      Sil
  2. Canım benim eline, diline, yüreğine sağlık . Nasıl güzel yazmışsın . Senin yazılarını büyük bir iştahla okuyorum ve bitmesin istiyorum :)
    Kitabı merak ediyordum ama senin bu yazdıklarından sonra para verip almam belki okurum ama almam. Nasıl bir şey dir bu . Bilmiyorsan öğrenirsin doğrusunu yazarsın.
    Canım tekrar ellerine sağlık çok güzel özetlemişsin daha fazla söze gerk yok sen gereken her şeyi çok güzel ve yeride söylemişsin :)
    İyi haftasonları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim Gülaycığım kesinlikle para filan verme. Ya bir de kitabın arkasına baktım 20 tl. Ya yazık.. Sağolsun çok sevdiğim bir yazar diye Elvan hanım ile kitap takasımız sonucunda kitabı edinmiş oldum. Ama Elvan Hanım da demişti sonunda seni bir sürpriz bekleyebilir diye..
      Paulo amca cidden uçmuş.. Nirvana ya Elif e ulaşıcam diye uçmuş ama malesef yolları karıştırmış sapıtmış biraz da Azgın Teke olmuş yakışmamış..

      Sil
  3. ellerinize sağlık yorumlamanız harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi çok teşekkür ederim ama okurken içim acıdı.. Belki de ben yanlış düşünüyorumdur. Ama bu benim kendi düşüncem üzüldüm cidden sevdiğim bir yazar ve tüm kanaatlerim değişti. İlk koyduğum resme bakar mısınız. Bir de gözleri bantlı yüzü görünmesin diye.. Ama yüzünde güller açıyor her ikisininde.. Madem gözün bantlanacak o zaman yapmayacaksın..:))

      Sil
  4. çok harika yorumlamışsın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ağır oldu ama Haketmişti..:))

      Sil
    2. Hak edene hak ettiğini vereceksin helal olsun :-)

      Sil
  5. :)) BALIĞI ZIPKINLAMIŞSIN.. hem de can evinden .. tebrikler...
    --sevgiyle--

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz, Sefalar verdiniz..:))
      Sevdiğim bir yazarın böyle şeyler yapması ve bunu yazması çok içime dokundu..:))
      Ne diyelim Hayırlısı Olsun..:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...