14 Temmuz 2013 Pazar

Antakya Yöresi Babagannuc Tarifi..

Merhabalar...
İftar saatleri yaklaştığı şu saatlerde herhelde hepimizin aklı fikri yemek içmekte..
Gerçi benim aklımda kocamaaan kupa dolusu kahve var.. Çok şükür sigarayı bıraktığımdan beri..:))
Size bugün benim çok sevdiğim Antakya Yöresine ait babagannuc tarifini vermek istiyorum..:))


TARİFİ:

2 közlenmiş patlıcan
2 közlenmiş yeşil biber
1 közlenmiş kırmızı biber
2 közlenmiş domates
2 diş sarmısak
zeytinyağı ve Nar ekşisi

Tarifi o kadar kolay ki, közlediğimiz sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra güzelce kesme tahtası üzerinde kıyıyoruz. Buna sarmısakları da ekliyoruz. Eğer kırmızı ve yeşil biberlerimiz acı değilse biraz kırmızı pul biber ilave edebiliriz, tabii eğer acı seviyorsanız..
Biraz da tuz ilave edip servis tabağımıza yayarız üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi de ilave ederek afiyetle ezanın okunmasını bekleriz..:))



Afiyetler olsun..:))

6 yorum:

  1. afiyet olsun
    oruçların kabul olsun.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Harikaa görünüyor canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canım birtanesin. Nasıl severim közlenmiş patlıcanı , biberi. Ama benim eşim sevmez o köz tadını aldımı bırakıyor. Öyle olunca çok yapamıyorum tabiki :) Ama seninki de çok güzel gözüküyor. Maşallah sana . Ellerine sağlık. İftar için 2-3 çatal alıyorum. Hele nar ekşisi varsa hiç dayanamam.
    Hayırlı iftarlar canım. Allaha emanet ol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım sağolasın..:)) Nar ekşisi olmazsa olmaz bizde de.. Normal salatamıza bile koyarız illa ki..:))
      Sizlere de inşallah hayırlı iftarlar arkadaşım çok çok öpüyorum çok çok selamlar..:))

      Sil
  4. Nasıl da gel beni ye diyor! Ellerinize sağlık,afiyet bal şeker olsun :)))

    YanıtlaSil
  5. Bunu görmemelyidim :)) .Ellerinize sağlık ,bizim yerimizede yemişsinizdir inşallah :))

    http://senistiyorruj.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...