Merhabalar...
İftar saatleri yaklaştığı şu saatlerde herhelde hepimizin aklı fikri yemek içmekte..
Gerçi benim aklımda kocamaaan kupa dolusu kahve var.. Çok şükür sigarayı bıraktığımdan beri..:))
Size bugün benim çok sevdiğim Antakya Yöresine ait babagannuc tarifini vermek istiyorum..:))
TARİFİ:
2 közlenmiş patlıcan
2 közlenmiş yeşil biber
1 közlenmiş kırmızı biber
2 közlenmiş domates
2 diş sarmısak
zeytinyağı ve Nar ekşisi
Tarifi o kadar kolay ki, közlediğimiz sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra güzelce kesme tahtası üzerinde kıyıyoruz. Buna sarmısakları da ekliyoruz. Eğer kırmızı ve yeşil biberlerimiz acı değilse biraz kırmızı pul biber ilave edebiliriz, tabii eğer acı seviyorsanız..
Biraz da tuz ilave edip servis tabağımıza yayarız üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi de ilave ederek afiyetle ezanın okunmasını bekleriz..:))
Afiyetler olsun..:))
afiyet olsun
YanıtlaSiloruçların kabul olsun.
sevgiler
Harikaa görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım birtanesin. Nasıl severim közlenmiş patlıcanı , biberi. Ama benim eşim sevmez o köz tadını aldımı bırakıyor. Öyle olunca çok yapamıyorum tabiki :) Ama seninki de çok güzel gözüküyor. Maşallah sana . Ellerine sağlık. İftar için 2-3 çatal alıyorum. Hele nar ekşisi varsa hiç dayanamam.
YanıtlaSilHayırlı iftarlar canım. Allaha emanet ol...
Canım arkadaşım sağolasın..:)) Nar ekşisi olmazsa olmaz bizde de.. Normal salatamıza bile koyarız illa ki..:))
SilSizlere de inşallah hayırlı iftarlar arkadaşım çok çok öpüyorum çok çok selamlar..:))
Nasıl da gel beni ye diyor! Ellerinize sağlık,afiyet bal şeker olsun :)))
YanıtlaSilBunu görmemelyidim :)) .Ellerinize sağlık ,bizim yerimizede yemişsinizdir inşallah :))
YanıtlaSilhttp://senistiyorruj.blogspot.com/