3 Temmuz 2013 Çarşamba

Evimizin Muhabbeti Şahbaz..:))

Merhabalar..
Güzel günler diliyorum herkese....
Dün beni çok çok duygulandıran bir olay oldu.. Benim güzel arkadaşım, dünyalar iyisi Gülay kardeşim bloğunda beni ve benim bloğumu tanıtmış. Öyle çok şaşırdım ve öyle çok sevindim ki anlatamam.. Tam bir sürpriz oldu benim için..:))
Üstelik beni çok iyi analiz etmiş çok güzel tanımlamış tam beni anlatmış..:))
Allah razi olsun güzel arkadaşım Gülay.. Beni mutlu ettin Allah da seni mutlu etsin..
Yalnız çok da önemli bir konuya değinmiş. Aslında annem de hep söyleyip duruyordu.. Hep kedişimin Köpeğimin resimleri var ama evimizin muhabbeti kuşumuzun resimleri genelde bloğumda pek yok..
Kesinlikle büyük bir eksiklik farkındayım..:))



Yaklaşık 4 yıldır bizimle adı Şahbaz.. Suriye muhabbet kuşu. Antakya dan annem için almıştım. Maşallah annem de çok güzel eğitti çok güzel konuşuyor..
Yalnız köpeklerimizden havlamayı da öğrendi malesef konuşmadığı zamanlarda havlıyor..:))


Hem kedişimiz ile hem de köpişimiz ile gayet güzel geçiniyor maşallah diyeyim..:))
O da evimizin neşesi, yaşam enerjilerimizden biri..
Madem yeri geldi size evimizin bir zamanlar üyesi olan ama mecburen evlat edindirdiğimiz kızımız Foxy den de bahsetmek istiyorum..


Aslında Foxy den ne zaman bahsetsem ağlıyorum o yüzden çok çok az bu konuyu anlatıyorum hatta belki de tam haberiniz yoktur..
Bu bizim kızımız 6 bebiş annesi gördüğünüz gibi.. Yavruların hepsini Antakya da iken sahiplendirmiştim. Evimizde kızımız Foxy ve oğlumuz Otis gayet güzel yaşayıp gidiyorlardı..
Burada bunu söylemek zorundayım malesef kuş beyinli yobaz insanlar köpeğin günah olduğunu söylediler apartmanda. Üstelik ne havlar bunlar ne kimseye rahatsızlık verirler. Bunu diyenler daha evimize bir kez bile gelmemiş, kafalarını kuma gömmüş, kulaktan dolma dindar, aslında kul hakkı denilen şeyin hayvanlar için de geçerli olduğunu bilmeyen zavallı embesiller işte..
Bu kızımızı vermek zorunda kaldık bir aileye..
Ama ondan sonra ne mi oldu. Kadıncağız kocasından boşandı küçük bir çocukla ortada kaldı tabii kızımızdan haber yok birine mi verdi attı mı.. Yani kafaları yedik ailecek..
Bakın bir sözde dindar nelere mal oldu gördünüz mü.. Bakalım öbür tarafta o günah dediği şu zavallı bakan köpeğin hakkını nasıl ödeyecek..
Off yine sinirlerim bozuldu...
Kusura bakmayın..
Herkese Selam ve sevgilerle...

33 yorum:

  1. ayyy yerım ben onu bende var yakında cekıp koyucam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizinkini sabırsızlıkla bekliyorum çok teşekkür ediyorum çok çok selamlar..:))

      Sil
  2. Canım benim . Şahbaz çok güzelmiş. Anneciğinin ellerinden öperim.
    Senin için söylediğim şeyler çok az bile Allah senden razı olsun :)
    Foxy için çok üzüldüm .
    Haklısının insanlar çok sığ dini biliyorum diye aslında hurafelere batıla inanıyorlar.
    Öbür dünyada çekebiliyorlarsa çeksinler bu zavallının günahını.
    Üzme canım sende kendini bulabilseydin alırdın geri ama yapacak bir şey yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülaycığım ne güzel söyledin çekebiliyorlarsa çeksinler.. Valla din bu değil yaa. en çok üzüldüğüm bu işte.. Din Allah ile senin aranda olan manevi yakınlaşma.. Hayvanları yaşayan canlıları sevmek de dindir imandır..
      Ah ne diyim ben ona bir zararı yoktu ki. Evim ayrı barkım ayrı..Vallahi söylemekle bitmez..
      Sağolasın arkadaşım.. Annemin de çok çok selamları var..
      Çok çok öpüyorum..:))

      Sil
  3. Havlayan bir kuş çok hoşuma gitti :)
    Köpek olan yere melek girmezmiş! NEDEN? köpeği kim yarattı, Allah değil mi? Tövbe Haşa! İnsanların din adı altında bu kadar yoz ve yobaz duruşları sinirimi bozuyor.Azrail' de bir Melek değil mi? o zaman köpek olan eve Azrail girmez :) ölümsüzlüğü buldum :)
    Cahil insanlarla uğraşmak zordur. Ben olsam köpeğimi vermezdim kimseye gidip şikayet etsinler polis ve zabıta zoruyla alsınlar :) pislik yapardım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA Senacığım ne güzel söyledin yaa. Hay bin yaşayasın.. Ben ölümsüzüm demek ki Azrail aleyhisselam gelemeyecek evde köpeğim var ya...:))
      Ah ben ne diyim Allahım herkese akıl fikir ihsan etsin değil mi.. Bunları da Allah yarattı..:))
      Aslında keşke dediğin gibi yapsaydık bizim içimiz eridi inan ki şimdi de nerdedir nasılsır bulamıyoruz ah kardeşim..

      Sil
  4. üzülme cnm Allah büyük. inş foxy çok iyidir. var böle acayip insanlar. Allah ıslah etsin onları da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi diyecek birşey bulamıyorum Allah anca akıl fikir ihsan etsin diyorum Selma Hanım.. İçimiz yandı bir kere..

      Sil
  5. Şahbaz sen çok tatlısın :)) şahtın şahbazmı oldun sen :P
    erkek yanlış görmüyorsam kız olsa oğlumla görüştürsek diyecektim :P
    gelinimiz yok çünkü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğluşumuz o bizim..:))
      Aman sizin oğluşunuzu da çok merak ettim ama..:)) Konuşuyor mu szinki de..:))

      Sil
    2. bebekken aldım yani öyle olduğu söylendi ama konuşmuyor bu sefer beceremedim sanırsam :( ilk kuşum hem konuşuyor hem miyavlıyor hem kapı hem telefon sesi yapıyordu bu maalesef çok ilgilenmedim galiba bu konuda..

      Sil
  6. ayyyy çok üzüldüm :( yazık ya. hiç düşünmezler işte. onların da can olduğunu, bakıma muhtaç olduğunu...


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın Semra Hanım. allah yalnız insanı değil ki tim kainatı yarattı.. Yaradılanı severim yaradandan ötürü diye bir söz vardır bu insanalrın yanlarına uğramamış malesef..
      Teşekkürler ilginiz için inanın...:))

      Sil
  7. İnsanlar herkes kendisi gibi düşünsün istiyor günümüzde.Sen evinde köpek beslemiyorsan besleme.Besleyenden sana ne.Hadi ses falan yapsa haklısın deriz bir nebzede olsa!
    Apartman yönetmeliğinde evcil hayvan beslenemez ifadesi var mıydı?Belki Foxy'i geri alabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok apartman yönetmeliğinde yok öyle bir şart sorrmayın.. Biz çok araştırdık. annem aman komşularla kötü olmayalım dedi oysa ki biz bu apartmanda 78 yılından beri oturuyoruz bir nevi kurucularından sayılırız. Bu insan bunu diyen geleli 5 yıl oluyor anca.. Allah a havale ettik sormaın vebal ne de olsa..

      Sil
    2. Anneler daha çok önem veriyor komşularına tabi anlıyorum.
      Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın sizi inşallah.

      Sil
  8. ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy çok şekerler hepsiiii ne şanslısınız ya kedi köpek kuş :)

    yanlız kuşun havlama kısmı acaip güldürdü beni

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler Köpeklerimiz arada bir havlarlar onların çıkardıkları sesleri kapmış kuşumuz..:=)
      Öyle komik ki arada bir kedişimizin sesini bile taklit ediyor..:))

      Sil
  9. ay canım ya çok üzüldüm.gülaycığımın yazısını okumuştum gönlü güzel insansınız ikinizi de çok seviyorum.foxy inşallah güzel bir yerlerde güzelce bakılıyordur şimdi.demek şahbazımız da bu şirin şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah amin diyorum Esra hanım tek tesellim o.. İnanır mısınız Allah teala ya her gece dua ediyorum kendim ve ailemden ayrı Foxy inşallah iyidir mutludur diye inanın öyle üzüldük evimizden cenaze çıktı sanki.. Çok teşekkürler ediyorum inanın..:))

      Sil
  10. Hepsi birbirine düşman diye bildiğimiz hayvanlar ev içinde ne güzel geçiniyorlar.Buda insanlara örnek olsun.Foxy ye çok üzüldüm.Günah deselerdi.Vermeseydiniz keşke.Artık olan olmuş.Bende çok üzüldüm.Bu kadar hayvanı bir arada besleyen bir insan kötü olabilirmi.Ben seni çok fazla tanımıyorum ama seni tanıtsam.Melek derim.Allah hepinize sağlıklı,mutlu uzun ömür versin.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ne güzel söylediniz. ibret olsun inşallah insanlara.. Hayvanlar inanın masum yaratıklar günah kavramı insanlar ve cin alemi için geçerli.. Ah ben ne diyim anlatamıyorsunuz ki.. İnşallah bir yerlerde mutludur diye dualar ediyorum inanın. O da bir can..

      Sil
  11. tanıtımı okudum da galiba ortak yönlerimiz var sizinle:))) eğer ismin özlem ise benim kide özlem, sen konyalı isen ben de yarı konyalı:))) şu yobaz dediklerin konyada benim de akrabalarım var, hatta bayan çcuk doktoru çıktı meram bağlarında oturuyorlar. Bir ara bende kapanmak istemiştim babam hayır dedi,konyalısın neden karşı çıkıyorsun dediğimde ben yobaz değilim dedi:)))
    kuşun güzelmiş köpek şimdi yavrulamış olsaymış keşke alırdım yavrulardan 1 er tane.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok memnun oldun cidden Özlem arkadaşım. Vallahi bloğunu da çok severek takip ediyorum biliyorsun..
      Gerçekten demek ki çok ortak yönlerimiz varmış hemşerim..
      Allahım bizlere kapanmayı da nasip etsin inşallah.. Ben kısmet olursa emekli de oldum annemi bir umreye götürmek istiyorum.. Hacıya götüremem annem çok yaşlı sıcağa dayanamaz ama biraz daha serin havalarda Umre olur. Elbette o mübarek diyarları ziyaret ettikten sonra ben de Başımı örteceğim içimden de öyle geliyor.. Ah ama Özlem arkadaşım bu canları da besleyip tedavi etmeye devam edeceğim inşallah Allah bunlardan da sevap defterimize biraz sevap yazar. Sen de benim gibisin çok seviyorsun bu canları. Ne diyelim Bu dünyanın öbür tarafı da var. Ben herşeyi Allah a havale ediyorum yalnızca arkadaşım.. Teşekkürler ediyorum..:))

      Sil
  12. canım benim kıyamam çok üzüldüm,gerçekten çok vicdansız oluyor bazıları!aynı durum şimdi abimlerin apartmanında da yaşanıyor onlarda mecbur başka eve taşınacaklar.sen hiç canını sıkma buna sebep olanlar verecek hesabını.Bu arada Otis'in selamını Pati'ye ilettim o da selam söylüyor çok çok kokluyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sormayın sevgili arkadaşım ben anneme bu doğup büyüdüğüm rahmetli babamın anılarıyla dolu olan evimizi bırakıp bahçeli bir eve geçelim bile edim. Oysa ki benim gibi bir yaştan sonra insan anılarına daha bir bağlanıyor ama ona rağmen gidelim burdan bile dedim..
      Allah abinize kolaylıklar versin. Ordaki insanlara da insaf versin. Bizim bu dünyada gösterdiğimiz insaf, acıma ve merhamet inanın öbür dünyada bize gösterilen merhamet acıma ve insaf olarak geri dönecek idye dünüyüroum ve inanıyorum..
      Allah da bizlere inşallah öbür dünyada insaf ve merhamet edecek..
      Çok selam ve seviglerimle..:))

      Sil
  13. çok şeker :) bende biara benim kuşumun fotoğraflarını koyayım :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle evet.. En yakın zamanda bekliyorum..
      Çok selam ve sevgilerimle..:))

      Sil
  14. benim pıtırımın aynısı senin şahbaz ablacım :D çok şeker

    YanıtlaSil
  15. Tam kedili, köpekli, kuşlu, bol kitaplı ne güzel bir ev burası diyordum ki Foxy'nin hikayesini okudum..Bizimde bir kedimiz ve köpeğimiz var ve özellikle köpeğimiz mutlu olsun diye büyük şehiri bırakıp Datça'ya taşındık..O insan müsfetteleri malesef her yerde, ne diyeceğimi bilemiyorum, onların birer küçük melek olduğunu görmekten aciz kalplere sahipler...

    YanıtlaSil
  16. ayyy ne kadar çook hayvan vaaar :) hele o yavrulara bak bi.vermeseniz adım atacak yer olmazdı galiba.köpeğiniz içinde üzüldüm.insan bi zaman sonra çok bağlanıyo haklısınız merak etmekte.

    YanıtlaSil
  17. ne kadar sahanedır , annemlerde kedı tavsan kus ne arasanız var bız bayılıyoruz onlara..hayvan sevgısı oyle baska kı mahremıyetınız hıc eksılmıyor..bayıldım szın bu hallerınıze.bu arada bloglovınden takıbe baslaıdm sevgıler

    YanıtlaSil
  18. Ayyy o kadar çok üzüldüm ki :( Umarım şuan hayatı yolunda ve mutludur :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...