10 Ağustos 2013 Cumartesi

Mercimekli Kol Böreği...

Merhabalar,
İyi akşamlar diliyorum...
Malum misafirlerimiz olunca evdeki yemek telaşı da arttı..
Size hem basit hem de lezzetli bir börek tarifi vermek istiyorum..
Yeşil Mercimekli Kol Böreği..


Ben yeşil mercimeği de bolca haşlar deep freeze e poşetler halinde koyarım. Kullanım açısından çok büyük kolaylık sağlıyor..
Tarifi:
3 yufka tam ortadan ikiye bölünür 6 yufka parçası olur. Her parça yarımay şeklindedir. Önce her yufka patçası, 1 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 kaşık yoğurt ve 1 su bardağı süt ile hazırlanmış karışım ile yağlanır sonra Her yufta parçasının geniş olan bölümüne iç harcı(Haşlanmış mercimek ile kavrulmuş soğan ve baharatlar) konur. Ve rulo şekilde yapılır. Tepsiye helezon ya da spiral olacak şekilde konulur. Her yufka parçası bir diğer tepsiye konulmuş parçanın devamı şeklinde konacağı için daire gittikçe büyür.
(Ben tepsinin tabanına yağlı pişirme kağıdı koyuyorum böyle daha kolay oluyor)


Bu şekilde daire yapıldıktan sonra yağlı karışımdan üzerine her yerine tekrar dökülür ve bir yumurtanın sarısı da yüzeye sürülür. Çörekotu serpilir. 200 derecedeki fırında 30 dakika kadar pişirilir..
Biraz soğuyunca kesilerek servise sunulur..




Ben dilimleri pizza dilimleri gibi kestim öyle servis ettim..
Bizim evde çok severek yenilen bir börektir..
Denerseniz sizlere de afiyetler olsun..:))

10 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacim:))

    YanıtlaSil
  2. ilginç ilk kez duydum bu böreği ama deneyeceğim sanırım :))

    YanıtlaSil
  3. cok uzel yapmıssın hemde besleyecı bende mıflöy ıle yapıyorum bır dahakıne yufka ıle yapıcam elıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. I love lentils, but I have never tasted such a pie!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  5. valla çok canım çekti, muhteşem gözüküyor, ekrandan fırlayacak gibi:) eline sağlık, hiç yapmadım şimdiye kadar bilmem becerebilir miyim böyle güzel? afiyet bal olsun bu arada ameliyat iyi geçmiş çok sevindim, gözün aydın. Allah bir daha göstermesin...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. oHHH miss afiyet bal şeker olsun :)

    YanıtlaSil
  7. demir açısından son derece zengin, ayrıca proteini de bol miktarda içeren faydalı bir yiyecektir mercimek yani o kadar kıymetli ki yeşil kıyma bile diyebiliriz ona etle eş değer yani et yemeyenler lütfen yeşil mercimek yesin :))
    Bu arada elinize sağlık yalnız iç harcı hakkında bilgi yok sadece yeşil mercimek mi soğan ve kıymada var mı? :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi çok haklısınız.. İç harcı derken tarif etmemişim telaşla..:))
      Aslında biraz da kolaya kaçmışım..:))
      Yeşil mercimek benim de illa ki deep freeze imde haşlanmış vaziyette poşetlerde bulunur. Öyle çok severim ki..:))
      Yeşil mercimek önceden haşlanmıştı ya, ya da farketmez yeni de haşlanabilir,
      bir ayrı tavada 1 soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz kavrulduğundan iyice emin olunca haşladığımız mercimekleri de ilave ediyoruz. Biraz tuz, illa ki karabiber ve azıcık da kırmızıbiber karıştırıp biraz soğumaya bırakıyoruz..
      Mutlaka deneyin seveceksiniz.. Bizim evdekiler misafirlerimiz de dahil olmak üzere çok sevdiler..:))
      Çok selam ve sevgilerle..:))

      Sil
    2. tarif için teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  8. enfes görünüyor.trakyalı bir arkadaşım vardı yurtta annesi çok yapar gönderirdi birde pirinçli börek koyardı ama onu çok sevmezdim.ikinci gün pirinçler tıkır tıkır:))ellerine sağlık ve paylaşım için teşekkürler özlemcim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...