Merhabalar,
Az önce kediş ile köpişimizi aşıya götürmüştük oradan yeni geldik.. Gelirken de benim sürekli kullanıdığım ilaçlarım bitmişti eczaneye uğrayıp onları aldım. Eczanede iken tartılayım dedim doğru tartar evdeki bozuktur filan yanlış tartıyordur diyerekten..:))
Bir de ne göreyim orda eski tip bir tartı var kantar gibi gram kilo ayarlı elle yapılanlardan..
Oradaki eczacı gence gel dedim sen tart beni ben anlamam dedim.
Genç de geldi tarttı, tartmaz olaydı.. Tartıyı çocuğun kafasına geçiresim geldi..
Bir de çıkıştım çocuğa niye beni çok tartıyorsun dedim..:))
Olur mu öyle teyze dedi..:))
Teyze mi, sensin teyze dedim..:))
Neyse o hışımla eve geldik ben de size dün kendi elceğizimle yaptığım tüm yemekleri tanıtmaya karar verdim..:))
Öncelikle Havuçlu Yoğurt..:))
2 havuçu rendeleyip zeytinyağında güzelce kavurdum. Soğuyunca sarmısaklı yoğurtla karıştırdım..
Üzerine biraz zaytinyağı ve fesleğen yaprakları koydum..
Bu mezenin adı yok..:))
Domates ve yeşil biber bir tavada biraz sıvı yağ ile kavrulur yeşil bezelyeler ilave edilip birkaç kez çevrilir ve en son maydonoz ilave edilip servis tabağına konur. Üzerine kaşar peyniri rendelenir afiyetle yenir..
Acı kırmızı biberlerimiz ve söğüş domateslerimiz de yanında...
Veee Fırında Tavuk...
Önce düdüklüde biraz bir bütün tavuğu haşladım. Gördüğünüz gibi oval bir borcama ortasına koydum.
Tavuğun suyuna ise İç Pilavı yaptım..
Pilav ile tavuğun içini doldurdum. Artanını da borcama tavuğun çevresine koydum..
Fırında 15 dakika kadar kızarmaya bıraktım. Tabii tavuğu fırına koymadan önce tavuğun üstünü, biraz salçalı, baharatlı yağ ile iyice ovdum nar gibi kızarsın diye..
İç Pilavı ise en sevdiğim pilavlardan biridir..
Tarifi: 1 büyük baş soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurdum o esnada dolmalık fıstığı da ilave ettim o da biraz pembeleşti.. Sonra 1 su bardağı pirinç ilave ederek hepsini birden kavurdum. Haşladığım tavuğun suyunu 1.5 bardak ilave ettim. Tuz, yeni bahar, karabiber, 1 küp şeker, 3.5 damla limon suyu ve kuş üzümü de koyup güzelce pişirdim ve pilavı demlenmeye bıraktım..
Biraz soğuyunca tavuğumun içini doldurdum. Artan pilavı da borcamda tavuğun kenarlarına koydum yarım bardak tavuk suyunu da şöyle bir tavuk ve pilavın üstüne gezdirip fırına sürdüm.
15-20 dakika maximum ısıda pişirdim...
Oturduk afiyetle yedik...
Hay yemez olaydık..:))
Selam ve sevgilerle..:))
ne lezzetli şeyler var masada havuç salatasını çok seviyorum :)
YanıtlaSiliç pilava bayılırım ellerinize sağlık diyette olan biri olarak fotoğraflara bakmak biraz acı verici:)
YanıtlaSilOff, çok güzel görünüyor. Karnım da aç zaten. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilsende bu güzel yemekler varken kilo almamak zor cnm :)
YanıtlaSilellerinize sağlık hepsi süper görünüyor bayıldım tam benim sevdiğim yemeklerden oluşmuş sefanız olsun sevgiler :))
YanıtlaSilCanım öncelikle ufaklıklara geçmiş olsun.
YanıtlaSilSonrada dün akşamdan beri ağzım sulanmıştı yemeklere. Ellerine sağlık.,
Irmağın da bu marifetleri kimden öğrendiği belli oluyor.
Herkese selam....
sen hem çocuğu parala hem elceğizlerinle bu menü ve benzerleri yap hem ye hemde buradan bizim iştahlarıda kabart:)valla nefis görünüyorlar.Allahtan yemekten kalktım kahvemi içiyordum:)
YanıtlaSilO acı biberleri nasıl yiyosunuz ,dün acı sos yaptım onlardan kokusu bile bogazımı yaktı :) Diyetteyken bu postu okumam pek iyi olmadı ama her şey cok güzel ellerine saglık:)
YanıtlaSilMerveciğim hiç sorma gözlerimden yaşlar geliyor yerken her öğünde 3 tane yiyorum ağlaya ağlaya..
SilDr. Mehmet Öz dedi ya acı biber zayıflatıyor diye. İnan sırf ondan yiyorum...:))
Dha faydasını görmedim ama..:))
İç pilavı çok severim...
YanıtlaSilEllerinize sağlık, iyi ki bana yorum yamzışsınız da blogunuzu keşfettim :)
YanıtlaSilO mavili tabaklara da bayıldım bayıldım :)