Merhabalar,
Güzel günler diliyorum tüm arkadaşlarıma...
Dün geceden beri acılı domates sosu yapıyorum biz Kahvaltılık deriz. Sanırım sizler de biliyorsunuzdur..
Tarifi:
yaklaşık 2 kilo bursa domatesini soydum. Rondodan parçacıklı kalacak şekilde geçirdim. 250 gr acı cin biberi irili ufaklı doğradım.
Büyük bir çelik tencereye rondodan geçirilmiş domatesleri koydum. biberleri ekledim. 1 baş sarmısak, biraz sirke, 1 küp şeker, tuz da ilave ettim uzunca bir müddet suyunu tamamen çekene kadar kaynattım. Sıcak sıcak kavanozlara koydum ve ters çevirdim..
Ben yıllardan beridir böyle yapıyorum ama biliyorum ki başka tarifler de var.
Gerçekten içine başka ne ilave edebilirdim bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çünkü bir miktar daha yapacağım kardeşimlere de götürülecek..:))
Yanına da biliyorsunuz dün tava böreği yapmıştım ve 2 yufkam artmıştı..
O yufkaların her birini 4 eşit parçaya böldüm.
Ben her bir parçanın içine patates kaşar peyniri ve maydonoz koydum. Kare olacak şekilde kapattım ve çok az yağlı tavaya koyup iki tarafını da güzelce kızarttım..
Domates sosu eşliğinde afiyetle yedik...
Acıyı ben çok seviyorum ama annem ve kızım sevmiyorlar ve yiyemiyorlar o yüzden orta acılı yaptım sosu onu bile annem yiyemedi malesef..
Sorun değil hepsi bana kaldı..:))
Yöreye göre değişiyor acılı domatesli sos tarifi biliyorum. Başka önerileriniz varsa cidden çok öğrenmek isterim..
Çok çok teşekkürler ediyorum..
Çok selam ve sevgilerle...:))
Ay nasıl canım çekti ! Ellerine saglık harika görünüyolar gözlemeye bayılırım ben : ) öpüyorum :*
YanıtlaSilVallahi buyur gel Cansucuğum hemen yaparım sana da..:))
SilHazır yufkadan çok çok pratik yapıveriyorum hemen..:))
Sağolasın öpüyorum canım benim..:))
Ellerine saglık :) Bende acı sos yaptım sıvı biraz daha sadece acı biberden çok acı olduuu oleeey :D
YanıtlaSilAaa sen de seviyorsun Merveciğim benim gibi acıyı..:))
SilAcısız da olmuyor be yaa..:))
Öpüyorum çok selam..:))
Aynen benimde canım çekti işin ortasında :)) harika görünüyor.. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilcanım emegıne saglık bayılırım sosa kavaltıda deıl herzaman yerım benn ımm nefıss :) kocaman tesekkurler
YanıtlaSilohhh mis mis. afiyet olsun cnm.
YanıtlaSilElinize sağlık. Ben de bu şekilde yapıyorum. Ve de sizin gibi, acı sevenler-sevmeyen şeklinde ayırıyorum.
YanıtlaSilSevgiler :)
bende aci sevmiyorum ve yiyemiyorum cünkü midemde ülser var ama bak gözlemeye hayir demem:) sana bol seker afiyet olsun canim sevgilerimle♥
YanıtlaSilvallahı super olmus sıhatle afıyetle yıyın ellerıne sağlık gozlemede aklım kaldı
YanıtlaSilnefis ikili olmuşlar çayın yanına ne güzel gi,der bunlar :)
YanıtlaSilofff ben bu blogda dolaşırken hepp acıkıyorummmm:)feci iştah açıcı görünüyorlar.şimdi ne yesem ne yesemm!:)
YanıtlaSil