18 Aralık 2013 Çarşamba

İki Antakya Lezzeti.. Tepsi Kebabı ve Mercimekli Aş..

Merhabalar,
Güzel günler diliyorum..

Dün izleyici listemin gitmesinden dolayı bir süre elim ayağıma dolaştı..
Ne yapacağımı bilemedim. Orayı burayı kurcaladım. Neyse gelmiş Şükür kavuşturana diyelim..:))

Aslında dün yayınlayacaktım ama malum sebepten ötürü bu güne kaldı
bu iki güzel Antakya lezzeti..

Antakya'nın herşeyi güzel.. Gidenler gezenler bilirler..
Ama lezzetleri başka bence.. Bambaşka..:))
Ben de orada öğrendiğim iki yemeği paylaşmak istiyorum sizlerle..

Tepsi Kebabı (Tepsiye Kebap)

500 gr orta yağlı kıyma
azıcık domates ve biraz daha fazla biber salçası
4 yeşil biber
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
bol baharat ve tuz.
Ekmek eklemiyoruz. Tüm bunları güzelce yoğuruyoruz..
Bir tepsiye ince bir tabaka halinde yayıp üzerine biber soğan parçaları da ekleyip fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz..



Ve inanın bana Afiyetle Yiyoruz..:))


Eee bunun yanına olmazsa olmaz mercimekli aş yaptım..

Mercimekli Aş:

1 bardak pilavlık bulguru 2 su bardağı su ile tuz da ilave ederk güzelce pilav yaptım.
Dolabımda her zaman haşlanmış ve poşetlenmiş halde bulunan yeşil merimekten yine 1 bardak çözdürdüm.
Zeytinyağı ile hafif ısıtıp pilava ilave ettim..
İşin en önemli kısmı 2 soğan veya 1 büyük soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağnda pişirdim.
Ama birazcık karamelize etmeye özen gösterin öyle güzel olur. Pul biber de ilave ederseniz tadından yenmez..:))
Tüm bunları yağ kızgınken pilavın üstüne döktüm güzelce karışrırdım..

Sonra ne yaptım..

Yediiim..:))


Ben maydonoz ile süsledim ama siz tercihe göre istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Annem bu pilavın bir değişik versiyonun yapıyor..
Kızgın zeytinyağına kuru nane de ilave eder.
Tarsus, Mersin Silifke civarında bu pilav Derder Pilavı ya da Dardar Baba pilavı olarak bilinir.
Darda olan insanlara yetişen bir ermiş gibi mesela..

Genellikle adaklarda yapılır..
Tabii adak bahane misafirlik şahane...:))


Basit tarifler ama inanın güzel lezzetler..:))
Selam ve sevgiler..:))

11 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika görünüyor :))

    YanıtlaSil
  2. aa biz Silifke'de oturuyoruz biliyorsun ama bu aşı hiç duymadım
    kayınvalidemi bir sınava tabii tutayım bakayım :)

    YanıtlaSil
  3. İkiside birbirinden nefis. Harika gözüküyorlar. Elinize emeğinize sağlık. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık harika olmuşlar kıymalı tarifini denemem gerek çok hoşuma gitti sevgiler

    YanıtlaSil
  5. tepsi kebabı, mmmmmm. nefisss..

    YanıtlaSil
  6. mmmm nefis görünüyorlar.harikasın özlemciğim.afiyet olsunnn!

    YanıtlaSil
  7. sen tam hataylı kızı olmusun elıne sağlık

    YanıtlaSil
  8. Harika gozukuyor ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  9. yine döktürmüşsünüz canım.... ellerine sağlık :)
    Çok öpüyorum canım....

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. oo güzel Antakyanın mutfağı enfes lezzetlerle doludur. Yemeklerinden mezelerine kadar bilirim ve çok sevdiğim bir damak tadıdır. Eee İskenderunda yaşayan biri olarak iç içeyiz zaten. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...