9 Ocak 2014 Perşembe

Antakya Lezzetleri.. Hummus..

Merhabalar,
İyi akşamlar diliyorum..
Şu an nezle ve gripten bitmiş durumdayım.
Buldu hastalık yine beni buldu.. Üstüne üstlük dişlerimden de tedavi görüyorum. Aynı anda iki farklı antibiyotik alıyorum öyleyse bu hastalık neyin nesi..??
Onu da bir yakalasam virusa soracağım..:))

Ama öncelike sizlere son derece sevdiğim, yapmaktan büyük zevk aldığım Antakya da dahil birçok illerimizde yapılan bir lezzetin Hummusun tarifini vermek istiyorum...


Tarifi:

Ben 2 kase nohutu akşamdan ıslattım. Sabah ise suyunu süzüp düdüklüde bir güzel haşladım.
Haşlanmış nohutun tümünü de kullanabilirsiniz ya da birazını ayırıp buzluğa koyup sonra istediğiniz bir zamanda da kullanabilirsiniz.

Ben haşlanmış nohutun bir kısmını ayırıp yine yaklaşık bir kase haşlanmış nohutu direk rondoya koydum. Bunun üzerine 1 çay bardağı tahin, 2 diş sarmısak, 1 limonun suyu bol kimyon ve tuz koydum.
Rondodan geçirdim.
İşte bu kadar. Hiç uğraşmıyorum nohutun kabuklarını soymakla. Bu tarif çok pratik ve de lezzetli.
Ekşi seviyorsanız limon suyu miktarını artırabilirsiniz.
Servis tabağına yaydıktan sonra üzerine güzelce süsleyip zeytinyağı eşliğinde servis edebilirsiniz..

Antakya da hummusu her zaman meze niyetine değil ana yemek olarak biler yerler..
Hatta sırf Hummuscu baklacı minik dükkanlar vardır gidip hummus veya bakla yer evinize dönersiniz..
Mükemmeldir kısaca mükemmeldir...


Afiyetler olsun diyorum...

Selam ve sevgilerimle...

11 yorum:

  1. kayınvalidem Adanalı ve harika yapıyor humusu, rezil olurum diye ben hiç denemedim ama sizin verdiğiniz tarif çok pratik gözüküyor. Denemeliyim!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo o zaman ben Kayınvalidenin eline su dökemem.. O taraf bunu çok güzel yaparlar.. Benim baba tarafım da Tarsuslu. Şimdi onlar bunu yese beğenmezler elbette..:))
      Ayrıca Kayınvalidenin ellerinden çok çok öpüyorum..
      Sevgilerimi gönderiyorum..:))

      Sil
  2. Ben de severek yediğimiz humusu internetten sipariş verdim dün
    MerKla bekliyorum
    Size afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. özlemciğim çok geçmiş olsun.inan bana herkes hasta bu son bir birbuçuk aydır (bende dahil) yaygın virüs bir acaip .tek antibiyotik kurtarmadı benide.üçüncüsü yarın bitecek göya ama dün aldığım sanki boğazıma yapıştı.yutağımda bir yumru duygusuyla dolaşıyorum.aman dikkat et.bağışıklığını kuvvetlendirecek besinler almaya çalış.
    humusu bir kez yedim ama sanki çok hoşlanmadık birbirimiz<den aklımda da o tad kaldı.belkide iyi yapılmamıştı bilmiyorum.sanki biraz ön yargılıyım değil mi?:) ama buradan bakınca çok güzel görünüyor.ellerine sağlık ve tekrar geçmiş olsun diyorum canım.

    YanıtlaSil
  4. Canım sen o virüsü buldunmu bana da yolla. Canım yıllardır birilerini dövmek istiyor Virusü dövimde rahatlim :)
    Of ellerine sağlık. Yarın çarşıya incem tahin alimde yapim ben bunu.
    Hepinizi çok öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  5. Antalya mutfağı harika lezzetlerle dolu. Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  6. bu tarıfı beklıyordum deneyeceğım elıne sağlık ozlemcım

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık, humusu pek yapmasam da severim.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Oncelikle cok gecmis olsun, kotu bur zamanlama olmus. Dis tedavisi annemden cok iyi bilirim ona cok cektirmisti.
    En kisa zamanda iyilesmenizi diliyorum
    Humusun tarifi pratik gozukuyor , ellerinize saglik
    Sevgilerimle cok gecmis olsun

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık nefis hepsi de sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık çok severim humusu :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...