27 Eylül 2012 Perşembe

Kitap... Sepet.....Börek.....

Günaydın sevgili arkadaşlar...
Yeni gelen arkadaşlarıma da hoşgeldiniz demek istiyorum ve çok çok teşekkür ediyorum.. Hemen söyliyim çok da seviniyorum...:))
Bugün size kısa kısa 3 ŞEY den bahsedeceğim..
1. Şey... Kitap..
Mavi Köpeğin Gözleri ni okuyordum biliyorsunuz. Dün gece Muhteşem Yüzyıl' ı seyrettikten sonra, ve bugün de okula erken gelmem gerekirken ben edindiğim görevi başarıyla tamamlamanın mutluluğu ile kitabını okudum ve bitirdim..
Gabriel Garcia Marquez i okuyan arkadaşlar vardır mutlaka.. Onun kendine özgü tarzı var. Büyülü Gerçekçilik akımının ağababalarından...
Neredeyse diyim tüm romanlarını okudum ama bir iki tanesi hariç. Kendime kızmıyorum çünkü araya hep başka şeyler girdi..
Neyse lafı uzatmiyim, Mavi Köpeğin Gözleri 12 küçük hikayeden oluşan bir küçük öykü kitabı.. Ben hikayeleri sevdim. Aslında söyliyim Yüzyıllık Yalnızlık kadar, Kırmızı Pazartesi kadar, Hanımananın Cenaze Töreni kadar değil elbette. Çünkü yazarın gençlik yıllarında yazdığı öyküler bunlar Yani 1949-1950 yılları içinde...
Yine de yazarı ve tarzını tanımak açısından belki yararı olabilir.. Ama Gabriel Garcia Marquez i hiç okumamış olanların bu kitap ile Marquez in romanlarına başlamalarını hiç mi hiç tavsiye etmiyorum.. Bunu söyliyim. Kendi kanaatim bu.. Çünkü birden bu ne diyor böyle ya olabilirler..:))

2. Şey.. Sepet..

Bu sefer de evin içinde kaybolup duran anahtarlığım ve anahtarlarım için sepet yaptım.. Hemencecik göstereyim...:))

Anahtarlığım sepetin içinde mutlu mesut oturuyor....



Burda da çok çok önceden yaptığım evimizin bekçisi Baykuşum ile birlikte...

İş masamın dağınıklığına bakın arka fonda.. Sergi gibi..:))
 Bu cicişimi de göstermesem olmaz. Ebay dan sipariş vermiştim .Yeni geldi.. Telefon cicişi..


3. Şey.. Börek...
Kolay Yufka Böreği...
Hemen kısaca söyliyivereyim.:
3 yufka alınır. Bir tanesi benimki gibi bir küçük kare borcamın tabanına, yufkanın artan kısımları dışarı taşacak şekilde yayılır. Borcamın tabanını azıcık yağlayalım..
Diğer yufkalar (2 tane kalmıştı biliyorsunuz) elimiz ile minik parçalara ayrılarak taban yufkasının üzerine konur. Ama bu işlemi yaparken, Bri kasede karıştırdığımız 1 yumurta, yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ve biraz belki yarım çay bardağı sıvı yağ karışımı kaşıokla azar azar yufka parçalarının üzerine dökülür. Bir başka kasede börek içi hazırlanır. Ben peynir ve maydonoz karıştırdım. Çok severim peynirli böreği.. İç harcı konur. Biraz daha yufka iç harcın üzerine minik parçalar şeklinde ufalanır. En son ise tabana serdiğimiz yufkanın dışarıda kalan kısımları tepsiye doğru döndürülüp konur. En üste yumurta sarısı ve susam eklenir..
Haydi bakalım fırına verilir...
Afiyet olsun denir....

Yanına cacık yaptık efendim.. 

Bu arada böreğimizin yanındaki 2 pide ekmeği dikkatinizi çekti mi..:))
Evet ben börek ile ekmek yiyen bir insanım...:))
Vallahi ben herşey ile ekmek yiyen bir insanım..:))
Ekmeğin arasına farklı tür ekmek koyup da sandviç yapıp yiyen bir insanım..:))
Ben biraz tombişim..:))



Tüm arkadaşlara selam ve sevgilerimle..:)))


4 yorum:

  1. Keyifli okumaların daim olsun, ellerine sağlık spetler pek bir cici olmuş,küçük kırmızılı kız da çok şeker, bören enfes görünüyor ellerine sağlık:) Nescafe 3ü1 arada gibi:) Herşey var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi güzel söyledin. Keşke yazının adını üçü bir arada koysaydım ya çok iyi fikirmiş..:))
      Çok teşekkür ederim vallahi.. El işlerini hep yapıyorum ama bu kitap okumaları uzan bir aradan sonra ilk..:))
      O yüzden hem sevinçli hem heyecanlı hem de yanlış yapmamak için çok dikkatliyim..:))
      Çok çok selam ve sevgilerimle....:))

      Sil
  2. ne kadar da renkli bir blogmuş bayıldım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Elif Hanım çok çok memnun oldum. Emine ben.. Çok sağolun güzel yorumunuz için. El işlerine bayılıyorum ve nerdeyse işten arta kalan zamanlarda hep el işi yapmaya çalışıyorum. Ama daha yeni yeni eski kitap okuma alışkanlığımı da kazanmaya başladım.. Tanıştığımıza çok çok memnun oldum. Artı anladığım kadarıyla sizin güzel bluğunuzdan da öğreneceğim çok şeyler var..:))
      Çok çok selam ve sevgilerimle...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...