8 Ekim 2012 Pazartesi

Hayvan Çiftliği ve Sineklerin Tanrısı..

Merhaba sevgili Arkadaşlar..
Herkese güzel mutlu yeni bir hafta diliyorum.. Verimli Cumartesiden sonra kitap açısından verimli bir Pazar günü geçirdim..
Sizlere bir iyi bir de kötü haberim var..:))
Kötü haber şu.. Çavdar Tarlasında Çocuklar... Okuyamadım... Sevmedim.. 40. sayfada bıraktım..
Şimdi neden diyeceksiniz... Çok klasik bir Esra Erol ile Evlen Benimle cevabı vereceğim size... Elektrik alamadım...:))
Yalnızca kendi gözümden söyleyebilirim elbette yorumumu.. Ben çok obsesif biriyim cidden konu ve yazar takıntım var. Ve tarzım da kesinlikle ve kesinlikle İngiliz Edebiyatı.. Bunu şu son okuduğum kitaplarla da çok iyi anladım. Hep ama hep İngiliz yazarlardan gidiyorum... Dönem romanlarını seviyorum. Anlatım tarzı çok önemli..
Bu yüzden Çavdar Tarlasında Çocuklar okuyamadım... Çok üzgünüm...

Şimdi iyi haber..:))
Dün bir çırpıda okuyup bitirdiğim Öykü var.. George Orwell- Hayvan Çiftliği.. Kitabın Kapağında Bir Peri Masalı yazıyor.:)) Çok da tatlı okuması zevkli.. Fabl gibi ama tamamiyle dönemin siyasi yapısını (!) hayvanlar aleminden anlatan bir kitap...
Yarın Daha detaylı yazacağım bugün fakülteye kitabı yanımda getirmeyi unutmuşum. İçinden bazı pasajlar paylaşmak istiyorum siz de bayılacaksınız...



George Orwell


Ve hemen sonra da Sineklerin Tanrısı - William Golding başladım... Dikkaaaaat.. Çeviren Mina Urgan...



Hep İngiliz yazarlardan gidiyorum bakalım hayırlısı.. Bu arada okuduğum kitapların isimlerine dün dikkat ettim.. Hep hayvan içerikli kitaplar çok enteresan.. Mavi Köpeğin Gözleri, Hayvan Çiftliği, Sineklerin Tanrısı..:))

Evekitap.com dan yapmış olduğum kitap alışverişim şu şekildeydi biliyorsunuz...



Maşallah Diyelim mi...)))

2 yorum:

  1. Hayvan Çiftliği'ni okumadım ama Sineklerin Tanrısı'na başlamıştım. Çeviriden midir nedir kitabı yarılayamadım sıkıldım ve yarım bıraktım. İçimi baydı valla. Aslında klasiklerdendir ama ben ısınamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvahlar olsun..:)) Ben daha 20. sayfadasyım. Vallahi bende de bir huy var eğer kitabı sevmezsem kendimi hiç zorlamıyorum okumayı bırakıyorum. En iyisi bence..:))
      Bakalım misafirlerimi bugün uğurladım. İnşallah bu akşam biraz daha okumayı düşünüyorum. Nasın olacak bende şimdi merak ettim. Çok teşekkür ederim. Çok selam ve sevgilerimle...:))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...