4 Ocak 2013 Cuma

Bugün benim işte son günüm...




Aslında hiiç üzülmüyorum..
Yalnızca içim biraz buruk o kadar...
22 yıllık meslek hayatımın sonuna geldim. Buna 5 yıl fakülte yıllarını da eklersem 27 yıl yapıyor.. Ömrümün yarısından çok... Yani Bu mesleğin içinde nerdeyse gençliğimi, olgunluğumu ve yaşlılığımı geçirmişim..
Sonuç nedir diye sorarsanız..
Hem de kocaman bir hiç....
Yazık değil mi gerçekten çok yazık... Ben kızıma her zaman söylüyorum sakın ha sakın sevmediğin istemediğin bir mesleği seçme. Seçmek zorunda da kalma.. Yoksa tam tamına bir ömür. Ömür bitip gidiyor ve sen bir ömrü keşkelerle, aslında şöyle olmalıydı ilelerle geçirip biritiyorsun...
Bugün şunu çok iyi anladım.. İnsan iki şey üzerinde öyle çok düşünmeli ki geri dönüşü nerdeyse hiç olmuyor..
Biri evlilik...
Diğeri meslek seçimi...
Ben ikisini de becerememiş bir insanım.. Ne diyelim kader.. Kader diyip çıkalım işin içinden...
Ama ben aynı zamanda çok da cesur bir insanım...
Düzgün gitmeyen birşeyler olduğunda ikisinden de vazgeçebildim.. Bu yüzden de kendimle gurur duyuyorum...
Hatalar yapılmasaydı daha iyiyidi.. Ama yapıldı yine de geri dönüldü.. Kaybettikerim şöyle dursun, en azından tümünü kaybetmedim...
Evimi barkımı topladım. Fakültedeki odamı boşalttım.. İki gün içinde o hep özlediğim, sizlere hep söylediğim, sevgimin ve özlemimin her geçen gün katlanarak attığı memleketime, Annemin yanına, kızımın yanına, kardeşimin yanına, can dostlarımın güzel kedişimin ve köpeklerimin yanına döneceğim Allahım kısmet etsin inşallah...
Sonra ne mi yapacağım....
Sonra istediğimi yapacağım evet ne yapmak istiyorsam onu. Ailem ile ilgileneceğim. ,Sokak hayvanları ile daha rahat ilgileneceğim. Yeniden ikinci üniversiteme başladım biliyorsunuz. Yeni müstakbel mesleğim ile ilgileneceğim. El işlerimi yapıp, kitap okuyup, sağlığımı bir düzene sokacağım.
Belki de artık mutlu olacağım...:))
Sizlere fakültedeki odamda çektiğim son resmim ile veda etmek istiyorum.. Ben kendimi bu odada, bu şehirde, bu fakültede, bu ortamda böyle hatırlamak istiyorum...
Ve diyorum ki bu sizlere veda değil, bundan önceki hayatımaVEDA...
Ve elbette geleceğe, inşallah mutlu geleceğe MERHABA..:))
Sizlere kendi öz canım memleketimde, ailemin ve sevdiklerimin yanından Merhaba diyene kadar
Selam Sevgi ve Saygılarımla....:)))


14 yorum:

  1. Bazen şartlar bazen gençlik bazen duygular hata yaptırabiliyor insana. Olsun yine de önemli olan sahip olduğun güzellikler.
    Yeni yaşamında gönlündeki gibi yaşamanı dilerim.
    Kocaman sevgilerimle arkadaşım ^-^

    YanıtlaSil
  2. Yalnız şu cümlene takıldım: 'Yani Bu mesleğin içinde nerdeyse gençliğimi, olgunluğumu ve yaşlılığımı geçirmişim..'
    Hangi yaşlılık arkadaşım? Fıstık gibisin sen yahu! Ve MAŞALLAH.
    :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi şu çok sıkıntılı anımda yüzümü güldürdün ya Ayşım çok çok teşekkür ediyorum..:)) Yaşlandım arkadaşım bir sürü hastalık sahibi oldum. Ama şu var inan bana bakan der ki bu nasıl mutlu biri böyle. İnanır mısın benim yüzüm hep güler. Kimseye birşey hissettirmek istemem. Yine Allah a bin kez şükürler olsun. Biliyorum beterin beteri var. İnanır mısın. Burda sıkıntımı paylaşmak öyle iyi geldi ki. Demek ki nasıl benimsemişim burdaki arkadaşlığı. Hiç kimse mecbur değil ki yüzümüzü bile görmediğimiz arkadaşlar ile manevi bir bağ kurmak..
      Allah razı olsun kardeşim. Artık benim yerim yurdum belli valla..:)) Çok candan söylüyorum bekliyorum akrabalarına geldiğinde bir kaçamak yapın gelin ne olur.
      Ben inşallah pazar yola çıkacağım. Evde interneti kestirdiğim için yarın yazamaz isem ne olur kusuruma bakmayın. Gider gitmez sağlıkla inşallah görüşmek dileğiyle..
      Allah razı olsun tekrar sevgili arkadaşım..:))

      Sil
    2. Canım arkadaşım Rabbim o güzel yüzünü her daim güldürsün inşallah.
      Yaşadığımız sıkıntılar ve karşılaştığımız zorluklarla büyüyor ve olgunlaşıyoruz aslında. Rabbim kaldıramayacağımız yük vermesin hiçbirimize.
      İnşallah, amcamlara geldiğimizde seni de görmeyi çok isterim.
      Sevgilerimle canım ^-^

      Sil
  3. canım benim ne güzel yazmışsın gerçekten iş ve eş seçimi çok ama çok önemli.. yıllarını harcamıssın bu mesleğe ama maşallahın var 20liklere taş çıkartıyorsun çok hoşsun :) inş bu günden sonra hayatın hep istediğin yönde devam etsin güzel kalpli ablam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel kardeşim çok çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Hayatın gidişini belirleyen, hayatta mutlu mu olacaksın yoksa mutsuz mu olacaksın onu gösteren iki şey iş ve eş hkikaten.. Ben Allahtan diliyorum ki özellikle hanımlar, her iki konuda da yanılmasınlar seçimlerini iyi yapsınlar da mutsuz olmasınlar..
      Çok teşekkür ediyorum arkadaşım çok selam ve saygılarımla...

      Sil
  4. Ne kadar da doğru! Umarım bundan sonra her şey sizin istediğiniz gibi , sizi mutlu edecek şekilde ilerler... Zaten yüreğinizde bu inanç azim olduktan sonra siz her şeyi başarabilirsiniz! Buna kalbimden inanıyorum çok mutlu olacaksınız :))

    YanıtlaSil
  5. hayırlı olsun ve inşallah mutluluktan gelen huzur ve sağlık ile yolunuza devam edersiniz.
    okuyan'a katılıyorum, bence benden daha gençsiniz :) :)

    YanıtlaSil
  6. Yaşlılık mı:)) bak çok güldüm buna Maşallahın var.
    Yeni hayatında mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
  7. hayırlı olsun miyav kedicik, gerçekten sevmediği işte insan mutlu olamıyor, hatalarından vazgeçmek ise iyi bir özellik...ben de sevmediğim bir bölümde okudum, yıllar sonra senin gibi tekrar okudum ama bu sefer sevdiğim bölümdü:)))zor oluyor tabii keşke ilk seferinde sevdiği bölümü kazansa herkes ama olmuyor...:(((hayırlısı canım...kediler bu işe çok sevinecek:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok şekersin,çok güzelsin Özlem Ablacığım,emekli olmana sevindim,kendine ,sevdiklerine,bizlere daha çok zamanın olur.Zamansızlıktan yapamadığın herşeye doyarsın umarım.Her veda biraz hüzün verse de , mutlulukların daha çok olsun.Öpüyorum kocaman.

    YanıtlaSil
  9. Fotoğraf çok güzelmiş. Ve yeni hayatında başarılar, iyi şanslar. Herşey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba Özlem Hanım, az önce ben de size mail yazdım hem de günlerdir mailinize girmeden bu yazınızı görmeden işimi çok sevdiğimden filan bahsetmiştim yazımda :( Tesadüf olmuş inanın...Yazınızı okuyunca çok şaşırdım. Bundan sonra herşey gönlünüzce olur umarım, çok tatlı görünüyorsunuz bu arada :)

    Kocaman öpüyorum,

    Sevgi ve saygılar...

    YanıtlaSil
  11. Yeni kararınız, yeni hayatınız mutluluklarla dolu olsun inşallah Özlem hanım. Fıstık gibisiniz maşallah. Çok ciddiyim, bazen insan belli yaşlara gelince evet, ben de çok söylüyorum "Gençler" diyorum şaşırıyorlar, aaa sen de gençsin ne diye böyle saçma bir kelime kullanıyorsun diye, esasen bu yaşlı olmaktan değil, daha da genç insanları ifade etmekten kaynaklanıyor, neyse.. Sizin de tek kelimeyle Maşallahınız var. Kararlar, hayat, yaşananlar hep insanoğlu için işte.. öyle ya da böyle günlerimizi geçiriyoruz, sizin bundan sonraki yaşamınızda çok daha güzel geçeceğini hissediyorum bazı şeylerin..:) dostlarınızla sevdiklerinizle dolu dolu geçirin.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...