3 Mart 2013 Pazar

Çok Şekerli Ölüm...

Merhaba Sevgili arkadaşlar,

Biliyorsunuz geçenlerde bir hayli kitap alışverişi yapmıştım. Bu kitaplardan birin henüz bitirdim ve sizinle paylaşmak istedim.
Ayşe Erbulak'ın Çok Şekerli Ölüm kitabı...



Bildiğiniz gibi Ayşe Erbulak, Türkiye'nin en önemli karikatüristlerinden Altan Erbulak'ın kızı.. Aynı zamanda gençlik dizilerinin yine aranan oyuncusu Dağhan Külegeç' in de annesi..
Çok Şekerli Ölüm, Ayşe Erbulak'ın ilk kitabı.. Aslında Ayşe hanım çok yönlü biri. Ben hayat hikayesinin bir bölümünü dinleyince hayran kalmış ve kitabını almayı aklıma koymuştum..





Sizin de fotoğraflarından anlayacağınız gibi cıvıl cıvıl, güler yüzlü, şeker mi şeker bir hanım.. Aynı zamanda Uğurkan Erez in de hayat hikayesini yakında kaleme alacakmış..

Gelelim kitaba..

Çok Şekerli Ölüm Polisiye bir kitap. İki hanımın kurmuş oldukları bir dedektiflik bürosu var. Bu iki eski arkadaş hanımlar bir cinayetin peşine düşüyorlar.. Aslında olaylar çok çetrefilli.. Kitap hem cinayet ve hem de  bu iki hanımın özel yaşamları ile bir bütün olmuş durumda. Ama hiç merak etmeyin, yazar konuları anlatırken hiç kafa karışıklığına sebep olmamış. Öyle tane tane anlatmış ki karakterler size iyice yerleşiyor. Hatta kitabın ortalarından sonra iki hanım karakterle özleşebilirsiniz ve onları çok sevebilirsiniz.. Hatta Oğlu Dağhan, annesi bu kitabı yazdığı zaman, sonunda kendini tarif eden bir kitap yazdın demiş..:))

Kitap sonlara doğru iyice heyecanlı hal aldı ve bir an evvel bitirerek olayların nasıl çözümleneceğini öğrenmek istedim.. Tahmin edemedim sonunu. Bu da kitap için bir artı bence.

Bir başka yerde de Ayşe Erbulak için, Türkiye'nin Agatha Christie si demişler..

Ben biraz ara verip yazarın ikinci kitabını da okumayı düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile bu kitap bir üçleme..
İlki benim okuduğum Çok Şekerli Ölüm, ikinci kitap yeni çıktı piyasalara, Limoni Ölüm. Ve üçüncü kitap sanırım basım aşamasında henüz yayınlanmadı, Ödüllü Ölüm..

Eğer Polisiye sevenlerden iseniz, bence rahatlıkla hiç sıkılmadan ve yorulmadan okuyabileceğiniz bir kitap.
Ben beğenerek Tavsiye ediyorum...:))

Çok selam ve sevgilerle....:))



5 yorum:

  1. almalıyım bu kitabı güzel .:)

    YanıtlaSil
  2. Merak etmiştim ya bu bayanı:) Şİmdi daha da meraklandım.Mutlaka edinip okuyacağım.Teşekkürler görüşleriniz ve pylaşımınız için:) Selam ve sevgiler.)

    YanıtlaSil
  3. İlgi çekici , keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir kitaba benziyor. Kendisinin nasıl denir entellektüel ve donanımlı biri olduğunu tahmin ediyordum zaten. Yalnız kitapların adı Nora Roberts kitaplarına benzemiş; Görkemli Ölüm, Noel'de Ölüm v.s. yazarını bilmeden isimlerini duysam Nora Roberts kitabı sanabilirdim :)

    YanıtlaSil
  5. ben üçleme olduğunu bilmiyordum limoni ölüm hakkında bazı olumsuz şeyler duymuştum ama yazarı okumadım denemek güzel olabilir benim açımdan tabi ki birinci olanla başlayacağım

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...