Merhabalar,
Akşam yemeğimiz öyle lezzetliydi ki sizlerle tarifini paylaşmadan edemedim..
Enginarı çok seviyoruz ailecek.. Malum karaciğer dostu.. Evde sıklıkla yapmaya çalışıyoruz..
Bu akşam yemeğimiz de zeytinyağlı enginar idi ama hemen belirteyim annem yaptı..:))
Zeytinyağlı Enginar Tarifi ise şöyle:
Biz marketten soyulmuş temizlenmiş 4 adet enginar aldık..
1 baş soğan
2 havuç
bezelye
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet küp şeker
bir çorba kaşığı un
tuz
Bir tutam dereotu
Enginarları tencereye koyduk. Üstlerine küp doğranmış soğanları, havuçları ve bezelyeleri koyduk. Her bir enginarın üzerine birer adet küp şeker koyduk.
Tencereye enginarların üzerlerini örtecek kadar suyu da ilave ettik. Bir başka kapta un ile 1 limonun suyunu çırptıktan sonra enginarların üstüne koyduk ve zeytinyağını da ilave edip hepsinin üstüne yağlı kağıt kapattık. (Pişerken dağılmasınlar diye) 30 dakika pişirdik.
Piştikten sonra üstünü dereotu ile süsledik ve akşam yemeğinde afiyetle yedik..
Siz de enginar seviyorsanız bu tarifi bir deneyin derim..:))
Selam ve sevgilerle...
enfes görünüyor.uzun zamandır yapmamıştım bakınca nasıl söylesem canım çekti:)anneciğinin ellerine sağlık size de afiyetler olsun ve tarif için teşekkürler..
YanıtlaSil