25 Haziran 2013 Salı

Niyet-i Şifa...Hasta Çorbası...

İyi akşamlar sevgili arkadaşlar,
Üzerinize afiyet annemde iki gündür bir kırgınlık var.. Sıcaklardan mıdır yaştan ötürü müdür, yoksa günlerin getirdiği yorgunluktan mıdır bilmiyorum annem 2 gündür halsiz başını yataktan kaldıramıyor..
Her ne kadar iş yapma yorulma desem de dinleyen kim. Bir de üstüne düğün koşuşturmacası da eklenince sanırım iyice halsiz düştü.. Canı biraz önce sıcak bir çorba çekmişti ben de hemencecik yaptım.
İçtik Elhamdülillah şifa niyetine..



Hasta Çorbası tarifi:

Ben biraz sıvayağ kızdırdım içine 1 domates rendesi ile bir çorba kaşığının ucu ile domates salçası koydum. Salça ve domates rendesi iyice kavrulunca daha önceden haşlamış olduğum tavuğun suyunu tencereye ilave ettim. Kaynayınca içine arpa şehriye koydum. Altını kıstım ağır ateşte pişirdim. Bu arada tuzunu karabiberini de koydum. Mutlaka olmazsa olmazı içine yarım limon sıktım biz ekşi seviyoruz. Pişmeye yakın kuru nane de ilave ettim.
Afiyetle yedik..:))



İyi akşamlar,Sağlık ve mutluluk dolu günler diliyorum..:))

13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.. Öyle lezzetli görünüyor ki gece gece acıktırdınız beni =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah gece gece diyorsun ya ben şu an yarım ekmeğe yağı sürdüm arasına peyniri domatesi koydum yangından mal kaçırırmış gibi yiyorum ben ne edeyim bu iştahıma arkadaşım..:))
      Çok çok teşekkürler iyi geceler..:))

      Sil
  2. geçmiş olsun acil şifalar canım çekti walla :) neyseki gece çorbası war otelimizde yoksa çok zor gelirdi şimdi bana kalkıp çorba yapmak :)

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. <tekrardan geçmiş olsun canım. Şifa olur inşallah. Bizde çok severiz şehriye çorbasını ama benim eşimin ekşiyle arası yok o yüzden kendi tabağıma sıkmak zorundayım :) Hoş şikayetçi değilim bende bol bol sıkıyorum. Tekrardan Allah şifa versin.
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun, annen bir an önce sağlığına kavuşur inşallah.

    Tarhana çorbasından sonra sevdiğim çorba şehriye çorbasıdır, içine kırmızı biber ve bol limonla yemede yanında yat olur benim için. :))

    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. gecmıs olsun anneye şıfa olur ınsallah elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. Amin Amin İnşaallah çok teşekkür ediyorum arkadaşlarım.. Annem şükür bu sabah daha iyi.. Söz dinlese daha da iyi olacak ama..:))
    Allah razi olsun çok sağolun..:))

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun cnm. havalardandır. çorba da nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsunnn
    şifa olsunnn
    :)

    YanıtlaSil
  9. şifa olsun, ben de bu akşama yaptım. en sevdğim çorbalardan :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun şifa bulsun çorbanızdan.

    YanıtlaSil
  11. anneciğine çok geçmiş olsun.eşimde 2 gündür hasta.onu o şekilde bırakıp geldim hiç de içime sinmedi ama:(
    çorba tam yemelik.en sevdiğim yemeklerin başında çorba gelir zaten olmazsa olmazım.tarhanayı sade sevmediklerinden salçalı çorbaların içine 1 tatlı kaşığı mutlaka atarım hem şifa niyetine.böylece anlaşılmıyorda :)aklında olsun.sevgiler ve tekrar geçmiş oolsun.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...