Merhabalar,
İyi akşamlar ve güzel bir Cumartesi gecesi diliyorum...
Siz hiç bu büyüklükte bamya gördünüz mü..??
Bu bamya çeşidi sanırım Konya ya ait. Başka şehrimizde var mı bilmiyorum..
Yaklaşık 15- 20 cm varlar..
Devasalar yani..:))
Her iki oğlum da inanılmaz merak ettiler annem bamya ayıklarken..
Yapılışı ise bildiğimiz bamya yemeği gibi..
Annem önce tüm bamyaları ayıklayıp küçük küçük doğradı ve doğradığı bamyaları sirkeli ve limonlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletti..
Düdüklüde kuşbaşıdan daha küçük, burda biz kasaptan bamyalık et diye alıyoruz, etleri soğan ve 1 domates rendesi ve çok az domates salçası ile kavurdu ve etler piştikten sonra bamyaları da sıcak su ile ilave etti. İçine yine 1 limonun suyunu sıktı.. böylece bamyalar yapışkan olmuyor. Biraz daha düdüklüde pişirdikten sonra afiyetle yedik..
Herkese selam ve sevgilerimle..:))
eskiden bamya dolması yaparlarmış onlar nasıldı acaba :)
YanıtlaSilhttp://hazioz.blogspot.com/
http://matmazeella.blogspot.com/2013/08/misafir-gunu-var-sen-de-gel.html
YanıtlaSilmisafir etkinliği için buyurabilirsiniz :)
Ve de takas kştaplarınızı görür görmez kuran hocası bir gelinimiz vardı onunla iletişime geçtim ve sizin için tasavvufi kştaplar istedim o da elinde olduğunu söyledi.yarın alacağım kitapları size mail atarım isim ve resimlerini..
Hem hatırlarsanız ilk önce ben seçecektim :)
Ha kitaplardan birisi hanım sahabelerdi. onu hatırlıyorum..
Ne dersiniz?
Ama ben henüz takas kitap listemi yenileyemedim ki..
SilSizin benim listemden beğendiğiniz kitaplar var mı acaba..
Bir de ben korku fantastik ve bilim kurgu seviyorum.. Dini kitapları da okuyorum ama şu aralar daha çok korku romanlarına yöneldim açıkçası..:))
Eğer o tarz kitaplar varsa olur tabii benim takas listemden beğendiğiniz de varsa ona göre haberleşiriz yine..
Teşekkürler çok selamlar..:))
Cok ozur diliyorum sizden telefondan girdigimden karistirmism bloglari saniriimmm..
SilAffedin.blogunuzu incelemedgmide asla sanmayin merakla takas listenizi de bekliyorum
bayılırım canım bamyaya ellerine sağlık..
YanıtlaSilbüyüğünü görmüştüm ama bu kadarını değil şaşırdım doğrusu..
sevgiler..
banyanın her türlüsüne bayılırım ve bu bamyaları ilk kez marmariste gördüm..10 yıldır burda yaşıyorum... ilk gördüğümde gözümde canlandıramamıştım nasıl pişecek nasıl yenecek diye..malum...ayıklamasını yanlış yapınca salyalanıyor.. demek ki kessek olmayacak..yıllarca cesafret edip alamadım taa ki geçen sene datçada z.yağlı yemeğini yiyip aşık olana kadar..Allahım o ne lezzetli bir yemekti..tarifini aldım artık hep ondan yapıyorum yazları..bu arada burda bunlartı ayıklayıp limonlu suda bekletişp iyice kuruladıkyan sonra önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırarak kızgın yağda kızartıyor ve çerez gibi yiyorlar veya çay yanına... bir deneyin derim ;) mrlgrck74.blogspot.com
YanıtlaSilben direk kızartıyorum ama miniciklerini çok lezzetli oluyor ya ben bamyayı hiç sevmem ama kızartmasına bayılırım..:))
SilBayılırım bamya ya ama bu bambaşka bir şey. İri bamya gördüm ama bu devasa :) yarım kilo ya kaç tane gelir ki :)
YanıtlaSilhormonlu değil bunlar değil mi?:) ne kadar kocamanlar ama pişmiş hali enfes görünüyor.çok severim bamyayı.evdekiler düşkün olmadığından sık pişiremiyorum ama :(
YanıtlaSilDün annemin bu koca bamyalardan yaptığı kızartmayı yedik ve bir süre düşündük acaba bunun yemeği nasıl yapılıyor diye. sayenizde öğrenmiş olduk :) sevgiler
YanıtlaSilkonyada o kadar güzel sebzeler var kı ınanmamak mümkün değil ellerıne sağlık nefıs gorunuyor
YanıtlaSil