19 Ekim 2013 Cumartesi

Doğu Ekspresinde Cinayet.. Yorum..

Merhabalar,
Güzel bir Cumartesi günü diliyorum..:))
Malum bayram koşuşturmacası içinde malesef kitaplarımı okuyamamıştım.
Ama bu sabah erken kalkıp kardeşimlerle buluşmadan önce Doğu Ekspresinde Cinayet kitabımı şükür bitirdim ve son hızla sizinle paylaşıyorum..:))


Aslında şöyle bir düşünürsek benim bu kitaba ve elbette merhum Agatha Christie' ye yapabileceğim bir yorum olamaz ne haddime..

İstanbul aşığı Agatha Christie birçok kereler İstanbul a da gelmiş, kalmış ve hatta İstanbul' da sevilen romanlarını yazmış bir İngiliz hanımefendisidir.
Çocukluğumdan beri her kitabını okudum. Sonra dönüp dönüp bir daha okudum. Yine bir nostalji yapayım dedim ve Agatha Christie kitaplarını tekrar okumaya başladım.
Bu kitaplar çocukluğumdan beri can kurtaran simididir.. bayılarak okurum.:))
Yine BBC nin yaptığı her türlü Miss Marple ve Hercule Poirot dizilerini de seyrettim.
Hatta Doğu Ekspresinde Cinayet kitabının çok eski bir film versiyonu vardır eminim benim yaşlarımda olanlar hatırlarlar..



1974 yılı yapımı Şark Ekspresinde Cinayet adı altında bizim televizyonlarımızda da gösterilmiş meşhur televizyonun tek kanallı olduğu dönemlerde TRT1 de siyah beyaz seyrettiğim ve elbettte çok sevdiğim bir film vardır..
Ingrid Bergman, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave ve hatta Sean Connery gibi devlerin oynadıkları bir şaheserdir elbette..
Fazla söze gerek yok..
Hercule Poirot'un üstün zekasını gösterdiği, içince bazı bölümlerin de İstanbul ve hatta Konya tren garında geçtiği bir solukluk bir kitap ve hatta bulabilir iseniz filmini de bulup mutlaka izleyin..

Bunlar klasikler, bu klasikleri de kaybedersek artık elimizde çok da fazla birşey kalmayacak..:))
Selam ve sevgiler..:))

6 yorum:

  1. ne kadar güzel bilgiler vermişsin ya ben bilmiyordum filmini

    YanıtlaSil
  2. agathayı bende severim.hatta yeni bir iki kitabını aldım bile ama daha sıra gelmedi :) sana iyi buluşmalar ve iyi eğlenceler canım.çook öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Agatha hiç okumadım denemek lazım..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. klasıklerın yerı doldurulmaz

    YanıtlaSil
  5. Uzun zaman oldu bu kitabı okuyalı sonunu bile unutmuşum. Demek ki tekrar okuma vakti gelmiş :)

    YanıtlaSil
  6. maşallah hızlı ve düzenli okuyorsunuz sanırım.Ben bu sıralar düzeni kaybettim okuyamıyrum elimde gitmiyor açıkcası..Efsane romanı var elimde sürünüyor.Benimde en kısa sürede toparlanmam lazım.Bitmiş kitap yazılarını okurken hevesleniyorum okumadığım kitapların hepsini bir okuyup yutasım geliyor sonra geçiyor :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...