26 Eylül 2012 Çarşamba

Mavi Köpeğin Gözleri...

Merhaba sevgili arkadaşlar...
Yeni gelen sevgili arkadaşlarıma da çok çok teşekkür ediyorum ve hoşgeldiniz diyorum...
SEvgili arkadaşlarım ortada güzel bir gerçek var.. İnanır mısınız bunca yıl okudum, doktora yaptım, tez hazırladım, bir sürü bilimsel yayın , emeklim geldi ama hiç bir kitabı okurken böyle zevk alarak, elimde kağıt ve kalem ile notlar alarak, bu kadar büyük bir sorumluluk duymadım...:))
Vallahi de doğru billahi de doğru...
Öncelikle tüm sevgili güzel arkadaşlarımın ve asabibakire arkadaşımın sayesinde...
Bana yeni bir ufuk açtınız teşekkür ederim gerçekten..:))
Evet el işlerini özellikle tığ işlerini küçük ufak tefek şirin şeyler yapmayı seviyorum ve güzel vakit geçiriyorum.. Ama bunun için kitap okuma alışkanlığımı ertelediğimi anladım. Bu da hiç hoş değil.. Benim için güzel bir provakasyon oldu ve belki de en çok sevdiğim yazarlardan birinin Gabriel Garcia Marquez'in şimdiye dek okumadığım ilk dönem öykülerinden oluşan Mavi Köpeğin Gözleri adlı kitabını aldım elime...
Bu büyük yazar Gabriel Garcia Marquez, Büyülü Gerçekçilik (Magic Realism) akımının babası, ne yazık ki şu an demans hastası ve artık hiç birşey hatırlayamıyor. O sihirli romanlarını artık yazamayacak..  Belki de yazara içsel saygı olarak algıladım ve bu kitabı elime aldım..


Size birşey itiraf edeyim.. Marquez'in ilk romanını okuduğumda ki bu 15 yıl kadar önceydi (Hanım Ana'nın Cenaze Töreni) ben yazarı kadın zannetmiştim. Çünkü ancak bir kadın kalbi ve kadın hassaslığı böyle bir roman yazabilir diye düşünmüştüm..::)) Vallahi doğru...:))
(Bir de o zamanlar tam bir kitap kurduydum ben..:)))
Öyleyse içinde 12 öykü bulunan ve kitaba adını da veren Mavi Köpeğin Gözleri Öyküsünü kısaca anlatayım..
Yalnızca rüyalarda buluşan ve gerçek hayatta birbirlerini arayan bir kadın ile bir erkeğin öyküsü... Şifreleri yani birbirlerini gerçek hayatta tanımak için kullandıkları şifre ise Mavi Köpeğin Gözleri...
Enteresan değil mi..
İçinde birbirinden güzel 12 öykü var.. İsimlerini yazayım.:

Üçüncü Teslimiyet
Eva, Kedisinin İçinde
Tubal-Kabil Bir Yıldız Dövüyor
Ölümün Öteki Kaburgası
Aynayla Sohbet
Üç Uyurgezerin Çilesi
Natanael'in Ziyareti
Mavi Köpeğin Gözleri
Saat Altıda Gelen Kadın
Çullukların Gecesi
Birisi Bu Gülleri Darmadağın Ediyor
Yağmurun İçinden Bir Adam Geliyor

Öykülerin hepsini tam olarak bitirmedim.. Bitirdiğimde tümü ile ilgili düşüncelerimi de paylaşırım elbet...
Elbette ki Marquez'e acil şifalar dilemekten başka birşey gelmiyor elden.. Ama belki de dönüp dönüp romanlarını birdaha bir daha okumak en iyisi...:))



Tüm arkadaşlarıma çok çok selam ve sevgilerimle...


2 yorum:

  1. Ben de öykü okumayı çok sevenlerdenim, güzel yorumlar için tkrar tekrar tşkler, nasıl seviniyorum anlatamam,keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim senin de güzel yorumların için. Ama ben çok ciddiyim.. Aslında bu bloğu hazırlamaya başladığımda el işi yemek, cicişlerimiz hayvan dostlarımız derken bana çoktandır unuttuğum tembellik ettiğim ve de ayıp ettiğim..:!) bir alışkanlığımı, Okuma alışkanlığımı hiç hesaba katmadığımı gördüm. İnan ki senin sayende ve de Ayşım sayesinde tekrar kitaplara dönmem gerektiğini gördüm haklı olarak..
      Ben çok çok teşekkür ediyorum vee Bol okumalı günler diliyorum..:))
      selam ve sevgiler...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...