1 Kasım 2012 Perşembe

Ben bir TARİH öğrencisiyim artık...::)))

Evet vallahi doğru..
 Deli midir nedir diyeceksiniz ama doğru... Hani şu bir üniversite bitirmiş olanlara sıvavsız ikinci üniversite şansı verildi ya.. Ben de işte hangi akla hizmetse gittim Tarih bölümüne kaydımı yaptırdım... Evet Tarih birinci sınıf öğrencisiyim..
AAA hem üniversitede hocayım hem de üniversitede öğrenciyim...:))
Neden diye de sorabilirsiniz.. Evet bu ay yani kasım ayı sonunda Allahın izniyle emekli oluyorum... Aslında elbette daha gencim çalışabilirim ama belli başlı bazı sıkıntılar ve hastalıklar beni bu kararı almaya zorladı.. Diyeceksiniz ki şunun şurasında profesörlüğe ne kaldı onu da olup ayrılsaydın...
Ama durum bildiğiniz gibi değil... Yani şöyle söyliyim gitmem gerek Ailemin yanına dönmem gerek...
Eh tabii ki bu yaşımda boş duracak değilim.. Serbest çalışabilirim belki bir pet kliniği açarım ya da bir ortaklık işi filan olur emin değilim. Ama ben bu 25 senenin acısını, 25 sene önce bile deliler gibi istediğim Tarih bölümünü okuyarak çıkartmak istiyorum... Rahmetli babamın yoğun isteği ve tabir i caiz ise baskısı ile okunmuş 5 yıl ve onun ardından gelen akademisyenlik...
Ama bitti sonunda ben de istediğim bir bölümü okuyabileceğim.. Yani nerdeyse 30 yıldır istediğim hiç unutmadığım bölümü okuyacağım... Şükür Allah'a..
İnanırmısınız ben Veteriner fakültesini kazandığımda bu kadar sevinmemiştim. Hatta oturup bir güzel ağlamıştım... O zaman yalova depremi olmamıştı. Ve biz o yıkılan evlerimizde idik.. Hey gidi hey....
Ama şimdi Tarih 1 sınıf öğrenci belgemi aldım ya.. Nasıl bir sevindim size anlatamam.. Evde misafir odasına geçtim.. Nispeten daha büyük bir oda ya.. Sehpaları kenara çektim. Şu tombik halimle zoru zoruna düz takla attım..:))
Hem de iki kere.. Görseniz belki de halime acırdınız. Çünkü tombik olunca insan eh haliyle zorlanıyor..::)
O mutlulukla geçen gün kızımla D.R a bir gidişimizde hemen ben de bir tarih kitabı aldım kendime...



 Tarihle ilgilenen arkadaşların da çok iyi bilecekleri Mustafa Armağan'ın Osmanlı Sultanları Albümü..
Mustafa Armağan beyi bazı televizyon kanallarında tarih ile ilgili konuşma programlarında mutlaka görmüşsünüzdür. Kendisi Türkolog aslında.. Birçok eseri olduğunu da ben daha yeni öğreniyorum inşallah onları da zaman içinde temin etmeye çalışacağım.. Bu arada mükemmel be bir web sayfası var.. Tarih ile ilgilenen arkadaşlarım ziyaret edip bir göz gezdirebilirler...
Kitap bir albüm ve sayfaları oldukça kaliteli parlak kağıda basılmış, spiral ciltli, resimleri çok kaliteli ve tüm Osmanlı Padişahları ile ilgili kısa ve özlü bilgiler ve her padişahın resmi var.

Kanuni Sultan Süleyman

Son Padişah Vahidettin


Tabii ben bu kitap ile ilgilenirken benim kitap kurdu kızım eline 2 tane kitap alıp gelmiş bile.. Her ne kadar sonra alırız dediysem bile eh sonunda onun dediği oldu tabii..
İşte onunkiler de bunlar...



Ben öncelikle elimde olan kitapları bitirmeye çalışacağım elbette çünkü bayram nedeniyle çok fazla ara verdim...
Eğer kızım izin verirse.. ( Çünkü kitaplarını kırıştırarak okuduğumu söyleyerek bana kendi kütüphanesinden kitap asla vermez..)
onun kitaplarından da okuduğumda elbette sizlerle paylaşırım....
Çok çok selam ve sevgilerimle...
Şu an fakültedeyim ya ben eve gidince birkaç takla denemesi daha yapacağım.. Belki biraz kilo veririm....:)))


6 yorum:

  1. Hocam tebrik ederim :) Azminize hayran kaldım gerçekten...

    Ben de önümüzdeki yıl açıktan 2 yıllık laborant ve veteriner sağlık programı okumak istiyorum, yoksa doktora diplomam sadece salon duvarımı süsleyecek :) Darısı başıma diyeyim :)

    YanıtlaSil
  2. Tüm dileklerin gerçek olur inş., tebrikler ayrıca :) Ben de anneme kitap verirken - aslında düzgün okur ama - tembihlerim aman bişey olmasın diye:) ikinize de keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten harikasın ya maşallah :) Bir çok insan emekli oldum yan gelip yatıcam der ama sen çok istediğin bölümü okumak istiyorsun. Takdir ettim gerçekten.. Bu arada sen diye hitap ediyorum ama abla desem daha uygun olucak galiba gönlü güzel, dinamik abla :) biz daha bebeyiz tecrübelerinden fikirlerinden bol bol yararlanıcaz inşş :)

    YanıtlaSil
  4. tebrikler..insanlın dileğinin gerçekleşmesi ne kadar güzel..çok istedğim bi dileğim var eğer olursa ben de takla işini deniycem:)) çok hoşsunuz:))

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun :) Sağlığınız iyidir inş. En son belinizde kaldı aklım ... :(
    Tekrardan hayırlı olsun öğrenciliğiniz.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel İşten emekli olup hayattan olmamak:)
    çok hoş artık istediğinzi ama iş dolayısıyla yapamadığınız bir çok şeyi yapabilirsiniz.
    Hakkınızda hayırlısı olsun,
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...